Comença el CICLOP 2016: resum del festival

Avui comença CICLOP, el I Festival de Teatre Visual, que tendrà lloc en el nostre municipi avui i demà. Organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Sineu, el Circ Bover i Res de Res, el festival pretén ser un aparador de les darreres tendències en teatre físic i visual, amb especial èmfasi en aquells espectacles fronterers de disciplines basades en els llenguatges del cos. Es tracta de la primera edició d’un festival que neix amb vocació de convertir-se, a través de les futures edicions, en una cita anual per als amants del teatre visual.

Durant dos dies, Sineu serà l’aparador d’una desena d’espectacles de qualitat i procedència diversa. La presència internacional estarà representada per la companyia Olivier de Sagazan (França), amb la seva proposta HYBRIDATION, una arriscada performance que es planteja la qüestió de la identitat i que serà presentada al Centre d’Investigació Escènica avui divendres a les 21h. Al mateix escenari hi actuarà Manolo Alcántara, que durà a aquesta primera edició de CICLOP la guardonada peça RUDO (dissabte a les 18.30 i 21.45h). D’entre les propostes nacionals, també hi destaca la també premiada d’ALLEGRO MA NON TROPPO (avui a les 19.30 h), de la companyia catalano-mexicana Zero en conducta, i EL PORC FEROTGE, de la cia. Produccions Essencials (demà a les 12.00 h), dirigida al públic infantil. La companyia també oferirà un taller de construcció i manipulació de titelles per a tota la família.

"Migracions", un grapat d'històries breus amb un nexe comú: l'abandonament forçós d'un lloc. Migració, exili, partida, expulsió, viatge...

“Migracions”, un grapat d’històries breus amb un nexe comú: l’abandonament forçós d’un lloc. Migració, exili, partida, expulsió, viatge…

CICLOP neix també amb un marcat compromís amb les companyies de Mallorca, per tal de promocionar-les i difondre la seva feina. És per això que inclou, en el seu repertori, els espectacles LA DULCE INGEBORG (companyia La Madre) i VINCLES (Circ Bover). Per posar el punt musical, S’Embat Festival també durà reconeguts artistes de l’illa per fer ballar tothom,  avui, a partir de les 23.00 h.

A més a més, el festival compta, com a trets diferenciadors, amb dues particularitats: d’una banda, la contribució a la difusió del treball de joves creadors mallorquins a través del cicle INDRETS INSÒLITS, format per quatre propostes de creadors balears joves que ens donaran l’oportunitat de conèixer quatre espais amagats molt especials de Sineu.

D’altra banda, el festival comptarà la participació activa dels sineuers dins una de les peces del estival, MIGRACIONS (demà a les 23.00 h). Un experiment realitzat amb persones del poble, que, a través d’aquest projecte, passen de ser espectadors a formar part activa del festival.

+info sobre horaris i preus: web del festival

67f8b4f2-4c7e-442d-8c50-d984c41e8707

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: