Els Plens es faran a la Sala de Batles

Per poder donar cabuda i seient al públic que vulgui assistir als Plens, l’equip de govern ha decidit fer-los a la Sala de Batles a partir d’aquest agost. Amb aquest anunci començava el batle, Miquel Gelabert Font, presidint el seu primer Ple ordinari, despús-ahir.

Precisament, aquest Ple de dilluns havia aixecat unes expectatives d’assistència important, perquè es deia que diversos propietaris de bars hi volien assistir per protestar contra un Ban. Els bars que han de muntar barres el dia del Much estan disconformes amb el Ban municipal que estableix que a les 21,30h s’acabarà l’autorització per a vendre begudes fora dels locals. Tanmateix cap propietari d’aquests bars va assistir-hi, però, al Ple.

Tampoc el tema de més actualitat aquests dies recents, el de la problemàtica de la piscina municipal, va ser objecte de cap debat massa intens, tot i que el PP havia manifestat disconformitat amb la gestió municipal referent a aquest tema, tant al seu blog com al seu Facebook (de fet, va ser el partit de Sineu s’ho Mereix que va treure el tema en el torn de preguntes).

Pel que fa a l’ordre del dia del Ple, destacam el següent:

  • Els dos dies de festa local de l’any que ve seran dia 17 de gener, Sant Antoni, i dia 25 d’abril, Sant Marc.
  • A partir del mes de setembre serà el batle, Miquel Gelabert Confit, qui tengui la dedicació exclusiva i el sou corresponent, en detriment de Pep Oliver Amengual Pavarotti.
  • Es varen debatre les esmenes presentades a l’ordenança fiscal de l’escoleta municipal “sa Rota”. Es va acceptar l’esmena de l’AMIPA de l’escoleta i s’han denegat les altres 3 esmenes presentades, una pel PP i les altres dues de dos particulars. El regidor Pep Lluís Tugores va argumentar que aquestes esmenes eren il·legals perquè no s’ajustaven a la Llei “Montoro” d’estabilitat pressupostària. L’ordenança es va aprovar de manera definitiva amb l’abstenció del Partit Popular.
  • La festa del Much també va ser objecte del Ple degut al Ban municipal 4/2016. Hi haurà més efectius, i entre Policies Locals i Guàrdia Civil hi haurà 16 agents més que cobriran la seguretat, a més dels efectius de Protecció civil i serveis d’emergència.

Pel que fa a la intervenció del poc públic assistent, aquesta es va centrar en els problemes de trànsit (velocitat i aparcaments) d’alguns carrers i en la supressió de la verbena de dia 15 d’agost.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: