Ja tenim la millor glosa tecnològica.

Enguany, sense cap dubte, la participació al III concurs de gloses en homenatge a Biel Parreta ha estat molt alta i podem afirmar que el jurat ho ha tengut ben difícil. Al llarg d’aquest passat mes de juliol hem rebut més de cinquanta gloses sobre el món de les noves tecnologies: l’obsessió pel facebook, l’embadaliment pel whatssap, la febre dels Pokemons… han estat alguns dels temes recurrents dels participants al concurs, però tots han intentat plasmar, en quatre versos, la passió que es viu avui en dia amb aquestes aplicacions.

Recordau que Díngola va convocar aquest concurs de gloses en homenatge a un glosador sineuer, Gabriel Buades i Real, conegut com a Biel Parreta, que va viure entre 1825-1910 i va tenir gran anomenada al seu temps. Són diverses les cançons populars que parlen d’un tal Parreta que, possiblement, fan referència al sineuer, que tenia fama de malparlant; fins i tot podem dir que li devem l’expressió popular “fer-la com en Parreta”, que significa “cometre un error gros i sense remei”.

El jurat del concurs ha estat format per tres glosadors de reconegut prestigi, Mateu Mates Xurí, Pere Joan Munar, i Maribel Servera. Qui aconseguirà emportar-se el premi a la millor glosa? I qui haurà de conformar-se amb la carabassa, enguany? Sortireu de dubtes demà dijous 11 d’agost, quan tendrà lloc el lliurament de premis, en el transcurs del concert “Connectats”, a les 21h al Claustre de l’ajuntament.

Totes les gloses rebudes, però, seran publicades en el proper número de la revista Díngola, a la secció “Noticiari Rimat”.

Volem aprofitar per agrair la participació de tots aquells que ens heu enviat la vostra “particular” glosa i esperam que l’any que ve puguem tornar a confiar en vosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: