Sineu entra tècnicament en alerta per sequera

20160909-173842.jpg

Sineu està en alerta per sequera. Així ho va anunciar ahir el conseller d’Agricultura, Medi ambient i Pesca, Vicenç Vidal, que va informar que “els índexs de sequera de la unitat de demanda de Palma han entrat en situació d’alerta”. Fins el mes passat la unitat de demanda de Palma (a la que pertany Sineu) estava només en prealerta.

Les unitats de demanda són zones que es proveeixen d’un conjunt de recursos comuns: aigües subterrànies i superficials o recursos provinents de les dessaladores. Aquesta diferenciació permet prendre mesures de gestió per zones d’acord amb un pla de sequera o amb la planificació hidrològica. Els índexs de sequera es calculen per a cadascuna d’aquestes unitats i són una expressió de la quantitat d’aigua existent en funció de la capacitat teòrica d’emmagatzemament dels aqüífers que abasteixen aquesta zona.

Sineu és dins la unitat de demanda anomenada Palma, i que inclou els municipis d’Alaró, Andratx, Binissalem, Calvià, Consell, Lloseta, Llubí, Marratxí, Muro, Palma, Sencelles i Sineu. Els indicadors que s’usen per aquesta zona són els nivells d’aigua dels embassaments de Cúber i del Gorg Blau, així com de diverses fonts i pous.

En aquests moments el 40 % de municipis de les Illes Balears estan en situació d’alerta. Possiblement a curt termini la Direcció General de Recursos Hídrics hagi de prendre algunes mesures addicionals a les que ja es prenen ara.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: