Com serà la circulació en el centre del poble segons el nou Pla de Mobilitat?

A sa Plaça no es podrà aparcar durant un temps superior a 20 minuts.

A sa Plaça no es podrà aparcar durant un temps superior a 20 minuts.

Amb el nou pla de mobilitat la plaça passa a ser un espai destinat a vianants, amb tres o quatre aparcaments de rotació express (20 minuts), destinats només a aturades momentànies per compres o altres necessitats ràpides, i només unes hores al dia. Els vehicles podran pujar pel carrer de la Rosa (carrer del celler can Font, per entendre’ns), aparcar a la plaça un màxim de 20 minuts (senyalitzant l’hora d’arribada amb un cartell o un post-it), i sortir pel carrer sa Plaça (el de la pizzeria Pa Torrat, per entendre’ns).

A la resta del casc antic del municipi es preveu regular amb aparcaments d’alta rotació (30 minuts). Aquests aparcaments estaran situats en el carrer Major (entre La Caixa i la botiga Spar), en el carrer de Sant Francesc (devora l’Ajuntament), en el carrer de la Creu (devora la pizzeria Xiroi, per entendre’ns), en el carrer dels Bous (devora la creu dels Morts, allà on el carrer és més ample), i un boci de la Placeta del Mercadal.

A es Fossar (entre el monument a Xisco Rota i el Teleclub) i a la resta de la Placeta del Mercadal els aparcaments seran només per a residents. Els aparcaments de davant el Bar Can Castell passen a ser d’alta rotació (30 minuts màxim, sempre que es deixi indicat).

El carrer dels Bous passa a ser d’una única direcció: es podrà anar des del carrer Concòrdia fins a creu dels Morts, o des de creu d’en Pastor -carretera de Palma- a la creu dels Morts, i a la creu dels Morts els vehicles seran obligats a baixar cap al carrer de son Sabater (és a dir, cap al cementiri).

El poble enguany va despertar net.

Els aparcaments de davant el Bar Can Castell i la caixa sa Nostra seran, d’aquí a unes setmanes, aparcaments d’alta rotació (només es podrà aparcar durant un màxim de 30 minuts). Una vegada pintades les zones d’aparcament el consistori deixarà dues setmanes perquè els usuaris s’acostumin a les noves delimitacions, però passat aquest temps la Policia Local sancionarà els infractors. 

Inici de les feines en breu

Durant les properes setmanes començaran els primers treballs corresponents al Pla de Mobilitat Urbana que el consistori està dissenyant, i que eren un dels punts estrella del programa electoral de Gent per Sineu. En aquesta primera fase es duran a terme actuacions a devora el CEIP Rodamilans, els voltants de sa Plaça i la zona del carrer de l’Estació. Seran tasques de pintura i senyalització, principalment. En concret, aquest dijous s’iniciaran les obres de pintura devora el CEIP Rodamilans (hi ha previst un carril bici per facilitar l’accés dels al·lots a l’escola).

Carles Ramis, regidor de mobilitat.

Carles Ramis, regidor de mobilitat.

El Pla de Mobilitat es basarà en gran mesura amb un estudi encarregat a l’empresa Gram, a la que el consistori va transmetre les premisses d’idear un patró circulatori que fomentàs l’ús racional del cotxe, afavorís les condicions de mobilitat dels vianants, augmentàs l’ús de la bicicleta i compatibilitzàs l’oferta d’aparcament amb la demanda de rotació, els residents, les persones amb mobilitat reduïda i la seguretat de carrers i places.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. M’aperaix molt bé!!!!!… Peró voldría fer un insis amb un altre tema que me té molt preocupada i molesta: heá coxos que no deven vé pesat sa revisió de sa ITV. desde fá estona, y cuand passen, deixen els querres i els pulmons de les personas amb un estad de alta toxicidad que es vergonyos…, mem si posau fil a l’agüe, i eveure si se note se vostre preocupesió pel mix embent, i la salud de les personas…. Moltes grasiès per le vostre atensió!!!… ( pd. Disculpaume el meu Catalá, no en sé mase, peró n’estig eprenguent…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: