Un romanent de tresoreria de més d’1 milió d’euros

L’Ajuntament disposa d’un romanent (sobrant) de tresoreria d’1.117.703 €. Aquest romanent es va generar durant la legislatura passada en exercicis on s’ingressava més del que es gastava o invertia.

Això, que en una empresa privada seria fruit d’una molt bona gestió amb generació de beneficis, a una administració pública, que té uns ingressos fixos, pot significar una nul·la gestió, una inactivitat i incapacitat d’invertir en projectes d’interès local. Idò, aquest romanent acumulat s’ha generat per la inactivitat política de l’anterior legislatura a l’hora de gestionar i invertir.

El romanent de tresoreria només és pot utilitzar per fer inversions sostenibles des del punt de vista financer i que tinguin una durada de vida mínima de 5 anys. És a dir, per exemple, el romanent, en un principi, no es podria utilitzar per pagar indemnitzacions per sentències. Tot això ve regulat per una normativa estatal d’estabilitat pressupostària.

En el Ple ordinari de dia 10 d’octubre, l’equip de govern, amb el vot a favor de SsM i l’abstenció del PP, va decidir invertir part d’aquest romanent en els següents projectes:

  1. Construcció d’una nau per a material de manteniment i obres, per a protecció civil i també tendrà cabuda pel material d’alguna associació local. La inversió de 242.000 € serà la primera fase de construcció d’aquesta nau. El solar, de propietat municipal, on es construirà és el que està aferrat a Pretensats Ferriol, al carrer Mossèn Bartomeu Mulet i Ramis.

  2. 32.766,15 € es destinaran a l’aparcament que ja s’està habilitant en el pati gran de Sa Quintana. Es preveu que a mitjans novembre ja estigui operatiu.

  3. Per a la rehabilitació interior de Sa Quintana s’hi destinaran 34.705,81 €. Es faran aules de formació en l’aula de l’edifici vell que va patir, fa temps, un incendi.

  4. Es construirà un dipòsit al poliesportiu, al costat de les pistes de tennis, devora on hi ha la barbacoa. El motiu és la urgència per solucionar els problemes de pressió i contaminació de l’aigua. S’hi invertiran 33.160,17 €.

Encara quedaran uns 650.000 € de romanent, que l’Ajuntament preveu invertir l’any que ve.

solar-brigada

Solar municipal del carrer Mossèn Bartomeu Mulet i Ramis

One comment

  1. Joana

    Vaja redacció més imparcial!, aquesta revista s’ha de fer mirar els seus redactors… Cada dia va a pitjor. A part, qui ho ha redactat no té ni idea de com funcionen les finances municipals, això són veritats a mitges. Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: