Ja hi ha sentència pel cas dels terrenys de Rodamilans, i pot baldar la caixa de l’Ajuntament

TIL1

Ja hi ha sentència. L’Ajuntament haurà de pagar 335.288.58€ a cada un dels tres propietaris dels terrenys on es va edificar el CEIP Rodamilans. A més, s’haurà de fer càrrec dels interessos que la demora hagi pogut generar (des del 10 de juliol del 2012), i les costes judicials, taxes advocats, etc. Això pot suposar uns 1’5 milions €.

Així ho especifica la sentència del jutjat contenciós-administratiu número 1, emesa el passat 16 de novembre.

El regidor d’hisenda i urbanisme, Pep Lluís Tugores, ahir ho explicava a Díngola amb certa ironia: “el PP braveja de deixar-nos la caixa plena amb 1 milió d’€, però noltros n’hem de pagar més amb les sentències que se’ns resolen en contra de temes que ells deixaren oberts“. Tugores ha afirmat avui matí a Díngola que “ho durem a ple, i òbviament demanarem a l’anterior equip de govern tot el que calgui, tenint en compte que ara el poble haurà d’assumir un milió i mig en indemnitzacions“.

En una nota de premsa d’aquest matí, l’equip de govern de Gent per Sineu informa que aquest partit “que governa amb coalició amb Proposta per les Illes, té previst dur al proper Ple Ordinari una moció per comunicar al màxim òrgan del Ajuntament la sentència i les greus conseqüències de la mateixa“.

Tot ve de la legislatura 2007-2011, governada per PP-UM, quan es va firmar un conveni pels terrenys, els terminis del qual no han estat respectats per l’Ajuntament de Sineu. El cas dels terrenys del CEIP Rodamilans va seguir sent motiu de polèmica durant la legislatura passada, 2011-2015, també governada pel PP i el PI, i per aquest tema Sineuers Independents fins i tot va acusar d’incompetent l’equip de govern. L’oposició demanava pressa a l’equip de Pere Joan Jaume per renegociar els termes del conveni amb els propietaris, i no haver de fer front a la possible indemnització.

Els terrenys varen suposar un episodi més de l’enfrontament polític entre els batles populars de les dues legislatures passades: fins i tot, en el ple de l’11 de març de 2013, l’exbatle Pep Oliver Boter va assistir-hi com a públic i va carregar contra l’aleshores batle Pere Joan Jaume, dient-li que “no entenia la seva passivitat i la falta d’iniciativa a l’hora de negociar amb els afectats” (vegeu adjunt l’article de Díngola en paper núm. 9).

El 'pagament' dels terrenys on es va construïr el CEIP Rodamilans encara està en l'aire. [foto: ACCIONA]

El ‘pagament’ dels terrenys on es va construïr el CEIP Rodamilans encara està en l’aire. [foto: ACCIONA]

Què ha passat amb els terrenys del CEIP Rodamilans?

Recordem que, com hem anat informant extensament tant en la versió digital com en la versió en paper de Díngola, era probable que el consistori hagués de fer front a compensacions multimilionàries si aquest conflicte no es resolia.

Els terrenys on es construí l’escola no es pagaren als seus propietaris, ja que aquests havien arribat a un acord de compensació urbanística amb l’Ajuntament. Segons l’acord, els terrenys on es va fer el CEIP Rodamilans s’havien de requalificar a urbans i, per tant, com que el centre educatiu no ocupava tota l’extensió requalificada, en el terreny sobrant els propietaris hi podrien construir vivendes que podrien vendre. D’aquesta manera tant els propietaris com l’administració quedaven satisfets. Això implicava, no obstant, modificar les normes subsidiàries (NN.SS). I això darrer és el que encara no s’ha fet, deixant desemparats els tres propietaris (un d’ells l’exbatle Jaume Ferriol Curolla), dos dels quals interposaren demanda als jutjats. El conveni establia que, si no s’acomplien uns certs terminis pel que fa a la requalificació dels terrenys (10 de juliol del 2012) els propietaris haurien de ser indemnitzats a raó de 74,45€ el metre, molt més car del que hagués suposat expropiar els terrenys.

El consistori actual s’havia plantejat estudiar si es podia anular el conveni amb els propietaris, per evitar haver de fer front a la quantiosa indemnització. No hi ha estat a temps.

Díngola ja havia anat informant, tant en la seva versió en paper com en aquest digital, que el poble podria haver de pagar molts doblers si no es solucionava aviat el tema dels terrenys del Rodamilans. Aquesta pàgina correspon al número de desembre de 2013.

Díngola ja havia anat informant, tant en la seva versió en paper com en aquest digital, que el poble podria haver de pagar molts doblers si no es solucionava aviat el tema dels terrenys del Rodamilans. Aquesta pàgina correspon al número de desembre de 2013.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

4 comments

 1. sinever

  I en pavarrotti que??? ha estat soci de l’equip de govern les dues anteriors legislatures i durant la legislatura passada batle i tinent de batle amb dedicació exclussiva. Per tant, responsable de no haver solucionat el problema amb els propietaris.
  D’altra banda, si gent per sineu troba que la legislatura passada no es feien les coses be, perque ha pactat amb PROPOSTA PER LES ILLES??

 2. sinever

  I per cert, en Pere Joan Jaume, amb aquest cas, torna quedar clar que no serveix per res. Amb tot el temps de batle no va ser ni cas de reunir-se amb els propietaris per cercar un acord beneficiós per ells i pel poble. Si tengues un mínim de dignitat ha de dimitir de regidor i partir de Sineu.

 3. rafel

  Actitud pessima de gent per Sineu, critiquen el PP però ells mantenen el pacte amb el PI.Un partit que va sorgir clamant transparència, comunicació, rompre amb el passat i ser un partit nou,….però motius familiars i de covardia fan que hagin pactat sense escoltar el poble. Iguals que els altres.

 4. Bartomeu

  A Sineu patim des de fa temps de consistoris dretans que demostren la seva ineptitud, falta de formació….
  Això duu com a conseqüència haver de proveir l’Ajuntament d’assesors que, ni així i tot, han servit per res en aquest cas.Es ben necessari demanar responsabilitats penals a qui malbaraten els recursos econòmics del nostro Consistori

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: