Lo Much de Reig a la Diada de Mallorca

IMG_1275

Aquest divendres a vespre, a les 19.30 h, a la sala de batles de l’ajuntament (damunt la biblioteca), se celebrarà una taula rodona sota el títol “Les neofestes mallorquines i la possibilitat de construir o recuperar una festa d’arrel per a tot Mallorca”. Ho organitza el Departament de Presidència i Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, dins l’àmbit de la comissió de treball per a la redefinició de la Diada de Mallorca. A la taula rodona hi participaran membres d’un parell d’agrupacions organitzadores de les anomenades “neofestes”, com ara Orgull Llonguet o l’Embala’t de Sencelles. Entre els participants hi haurà en Joan Munar, de Muchal Foundation, un dels organitzadors de la Mucada, festa que darrerament desperta l’interès de debats i d’estudiosos sobre el fenòmen de les festes populars.

Una jornada del Consell de Mallorca vol obrir debat sobre la Diada de Mallorca entre els organitzadors de les 'neofestes'. En la foto, Mucada del 2015.

Una jornada del Consell de Mallorca vol obrir debat sobre la Diada de Mallorca entre els organitzadors de les ‘neofestes’. En la foto, Mucada del 2015.

Amb aquest col·loqui se cerquen possibles aportacions, en forma de pluja d’idees, que aquestes festes, de caràcter popular i allunyades dels protocols institucionals, puguin fer per a la definició de la futura Diada de Mallorca, una festa actualment massa ancorada en el cercle institucional i antagònica del que són les festes populars.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: