[ALARMA] Alt risc d’esfondrament de la rectoria i el Bisbat no fa res

La rectoria de Sineu es troba actualment en un estat molt deficient de conservació que comporta un alt risc d’esfondrament. Les plogudes d’aquesta setmana n’han agreujat la situació i fan necessària una actuació urgent per salvaguardar el bé. Com ja informàrem a la Díngola fa dos mesos que s’està pendent de l’avaluació per part dels tècnics del Bisbat.

Recordem que el 22 de març de 2015 va cedir part del terrat, acumulant-se una gran quantitat de runa a la planta pis. Com a mesura preventiva es va reubicar gran part del valuós patrimoni que alberga l’edifici -mobiliari i parament, objectes litúrgics, la biblioteca del rector Mas i Soto, l’arxiu, la col·lecció de ceràmica parroquial…-, i es va precintar l’accés al museu parroquial per trobar-se a la part immediatament inferior al terrat esbucat.

La comunitat parroquial ha alçat veus d’alarma ja que veu una certa inacció en els agents que han d’intervenir en la recuperació d’aquest bé patrimonial. De fet com apunta el rector, la gestió i el manteniment de l’important patrimoni immoble de la parròquia de Santa Maria és una tasca complexa i que requereix un important esforç econòmic atès el seu estat; al darrer Consell Parroquial es va decidir afrontar la restauració de la façana del temple, la rehabilitació de la coberta de la rectoria i la rehabilitació de ca s’escolà per adaptar-ho com habitatge del rector, tot supeditat als ingressos que generarà la venda del Convent de la Caritat que sumats als fons recollits faran possible la salvaguarda ad’quests béns de tots els sineuers.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: