Sineu encara no té catàleg de Patrimoni

Ja fa més de 6 anys que es va iniciar l’elaboració exhaustiva del catàleg de Patrimoni del terme de Sineu. També fa més de 6 anys que Sineu va ser declarat Bé d’Interès Cultural (BIC), amb categoria de Conjunt Històric; el 2010. Fins i tot, fou el 2007 quan es començaren les tasques prèvies d’elaboració del catàleg.

El catàleg de protecció del patrimoni històric del terme municipal de Sineu suposa la protecció d’elements que, pels seus valors singulars o per les seves característiques urbanístiques o arquitectòniques, han de ser objecte d’una especial protecció.

El catàleg de patrimoni de Sineu conté 385 elements patrimonials, 224 són urbans i 161 són rústics. Aquests elements són: jaciments arqueològics, escultura monumental, religiosa i heràldica, arquitectura religiosa, arquitectura civil, béns etnològics, béns d’interès industrial, béns d’interès paisatgístic i ambiental i xarxa viària i obres d’enginyeria

El mes de maig del 2014, amb acord de Ple,  es va fer l’aprovació provisional i s’entrava a la darrera fase de tramitació on tot l’expedient s’havia de remetre al Consell de Mallorca per la seva aprovació definitiva. El fet és que l’actual equip de govern ha hagut de tornar remetre, el passat mes d’octubre, l’expedient al Consell perquè aquest no havia rebut l’edició actualitzada del catàleg, segons ens informa la regidora de Patrimoni, Magdalena Genovart.

Mentre no hi hagi el catàleg de Patrimoni del terme de Sineu, no es podrà aprovar l’adaptació de les Normes Urbanístiques al Pla Territorial de Mallorca.

I amb tot això, ja s’han gastat o invertit més de 45.000 € en l’elaboració d’aquest catàleg, durant l’etapa 2007-2014, i l’empresa que va fer aquesta tasca pareix ser que ja no existeix: Portal Forà Dinamització Cultural S.L.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: