El dia després: la ressaca de les pluges

20170122-114958.jpg

20170122-112900.jpg

Avui matí alguns valents ja han sortit a caminar o a córrer. O a veure el mal que havia fet l’aigua a les seves finques, corrals, horts…

Continua plovent. Damunt banyat, molt banyat. El problema és aquest. Perquè és una pluja menys agressiva, sense tan de vent ni calabruix, però que cau damunt tonelades d’aigua que el trespol no es pot beure. Però poc a poc comença a drenar. A tall d’exemple, es comença a veure l’asfalt del camí de Montuiri, ahir cobert per centímetres d’aigua: els drenatges beuen aigua a les totes, com veieu en les imatges adjuntes superiors (les bombes d’aigua situades en Es Fossar han funcionat tota sa nit, fins avui a les 11h). De les vies de comunicació, només la carretera Sineu-Petra continua tancada (fins les 15h, segons informen des del Consell de Mallorca).

La imatge dels torrents, seregalls, albellons, és impressionant. Com que el terreny del Pla de Mallorca és més argilós, no es beu l’aigua amb tanta facilitat com en altres llocs, i la saturació de les vies d’aigua es constata a totes elles, com ara en el torrent de Montblanc, devora el camí de sa Torre, anant cap a Ariany, i que us mostrem en les següents fotos.

Continuarà durant avui els propers dies l’avaluació dels danys, que com dèiem ahir, hauran estat importants. Hi ha hagut desperfectes varis (especialment inundacions) en algunes cases particulars, casetes de camp, i també en alguns negocis. La carpa del Circ Bover també ha patit l’anegament del trespol, com molts altres solars de la part baixa del poble.

Però poc a poc tot tornarà a la normalitat. S’espera que la depressió atmosfèrica que ens afecta, es vagi desplaçant lluny de les Illes Balears.

(Fotos: Joan Josep Bonnín, Joan Munar)

20170122-120233.jpg

20170122-120658.jpg

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: