S’esperen pèrdues milionàries a Sineu i altres municipis

En aquests moments la majoria d’accessos a Sineu estan tallats o són dificultosos. La direcció general d’emergències ha prohibit la circulació en gairebé totes les carreteres que uneixen les poblacions de Sineu, Sant Joan, Montuiri, Porreres, i altres municipis del Pla de Mallorca. Hi ha una vintena de carreteres tallades a tot Mallorca, segons informa l’112. A Sineu la majoria de camins han patit desperfectes en les parets de pedra seca, i molts arbres han caigut enmig dels camins o carreteres. En aquelles carreteres per on passen torrents, hi ha punts on aquests s’han desbordat i és impossible circular-hi. Les carreteres de Sineu – Sant Joan, Sineu – Petra i Inca – Manacor (a l’altura d’Ariany) estan tallades. Així mateix es fa molt difícil moure’s entre Sineu i Maria, i en alguns punts cap a altres direccions (especialment en els trams per on passen els torrents).

Aquests propers dies es començarà a xerrar de pèrdues econòmiques. Les pèrdues pel camp seran “astronòmiques”, segons ha manifestat un pagès a Díngola. El trespol arcillós del Pla de Mallorca no es pot beure tanta d’aigua pocs dies, i per tant en el camp “no es podrà fer res en setmanes” ha dit. Alguns cultius ja sembrats no creixeran bé i alguns ni neixeran. A les pèrdues de l’agricultura hi caldrà sumar els desperfectes en parets, finques, arbres caiguts, reparacions de vehicles que han quedat enmig de la carretera o del camp, desperfectes produïts per la tempesta elèctrica d’ahir, etc.

Us oferim una sèrie de fotos de les darreres hores preses pels nostres redactors (fotos: Patri Martín, Joana M. Antich, Joan Josep Bonnín).

Carretera cap a Pina:

20170121-163813.jpg

Camí de Búger:

20170121-164843.jpg

Torrent de Corbera:

20170121-165228.jpg

Camí de Montuiri:

20170121-170443.jpg

Carretera de Petra

20170121-171236.jpg

Aquests dies Díngola us ofereix actualitzacions periòdiques de l’onada de fred i pluges que estem patint. Consulta el nostre digital freqüentment per estar actualitzat.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: