N’Aina Galmés, Muca de 2017 i 2018, és a un camp de refugiats del Sàhara

Síria, Líbia i Sàhara.  Fa estona que treim notícies relacionades amb aquest fet que, ben pensat, hauria de ser un anacronisme, els camps de refugiats. Mentre Donald Trump i la Unió Europea tanquen fronteres,  cada dia s’han d’eixamplar aquests espais on malavegen els que han pogut fugir de l’horror de la guerra o de la persecució política.

La sineuera Aina M. Galmés Serení és,  des de fa un parell de dies, al campament d’Smara, que forma part dels campaments de refugiats sahrauís de Tinduf. L’acompanya la seva amiga de Maria, M. Magdalena Vanrell.  Durant l’estada als camps, visitaran diferents escoles on faran jocs amb els infants i coneixeran de ben a prop la situació de l’educació i dels nins en aquest entorn.

N’Aina i na Magdalena han programat el viatge pel seu compte. S’havien posat en contacte amb l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, que els va facilitar l’accés als campaments i han estat rebudes allà pel Front Polisario,  organització politicomilitar que des de fa més de quaranta anys lluita pel dret d’autodeterminació del seu país.

Des d’allà han explicat a Díngola les seves primeres impressions,  especialment sobre l’extraordinària hospitalitat dels refugiats amb els estrangers i l’alegria dels nins quan reben la visita de voluntaris europeus.

Ens han cedit diverses fotografies, que adjuntam a la galeria:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: