Ple d’història

En el plenari d’avui vespre,  com estava previst i havíem anunciat en aquest mitjà digital,  s’han revocat dos acords de ple sobre els quals s’hi havien acumulat molts d’anys de pols i d’oblit,  fins que Díngola hi posà el focus. Eren aquells que havien nomenat Franco com a Fill Predilecte, dia 23 de desembre de 1936, i poc més de deu anys després, el que convertí en Fill Adoptiu el cap provincial del Moviment,  José Manuel Pardo Suàrez,  dia 14 de gener de 1947 (oficiat mitjançant un cerimoniós acte el dia de Sant Marc d’aquell any). La revocació ha estat aprovada per unanimitat en virtut de la Llei de Memòria Històrica.

img_20170130_201725

Moment en què s’ha votat la revocació dels nomenaments honorífics de Franco i Pardo Suàrez. [foto Díngola]

Juntament amb aquest tema que ha generat cert interès mediàtic dins i fora de Sineu,  s’ha aprovat inicialment el Reglament regulador de la utilització del Punt Verd,  amb el qual es pretén millorar la gestió del punt de recollida i triatge de residus,  ja que s’ha observat darrerament que hi ha gent externa que fa servir el Punt Verd municipal com a abocador, cosa que pot provocar problemes de saturació. A partir que entri en vigor el nou reglament, es repartiran unes targetes que es correspondran a cada rebut de la taxa de Fems que es s’emet dins el municipi, per tal que qui vulgui fer un abocament al Punt Verd prèviament s’identifiqui. La iniciativa ha obtingut el suport de Sineu s’ho Mereix (SsM), mentre que el PP s’hi ha abstingut.

Finalment,  s’ha duit a aprovació l’acord pactat amb l’antiga propietària de la zona verda del solar de ca Don Pep de Sarritxola (en el carrer dels Aljubs,  on fa cap de cantó amb el de l’Alou), qui havia obtingut sentència favorable del plet que havia interposat per la demora en el pagament de l’expropiació.  L’Ajuntament signarà aquest acord, pel qual es redueixen els  interessos i,  a canvi, haurà de construir la paret que ha de fer partió amb el camí particular d’accés als darreres de la posada de Sarritxola. Novament, la proposta de l’equip de govern ha rebut  el suport dels regidors  de SsM i les tres abstencions dels populars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: