Valtònyc, tranquil i segur de la seva innocència, a Díngola: «demà jutgen la llibertat d’expressió»

Valtònyc, aquest passat cap de setmana a Artà. (foto: Pau Marimon)

Valtònyc, aquest passat cap de setmana a Artà. (foto: Pau Marimon)

Josep Miquel Arenas Beltran, Valtònyc, serà jutjat a l’Audiència Nacional de Madrid, demà 8 de febrer, a les 10.00 hores. El raper sineuer-pobler està acusat de «injuries a la corona» i «enaltiment del terrorisme» per lletres de les seves cançons. Recordem que va ser denunciat per la Fundación Nacional Circulo Balear per incloure missatges contraris a la monarquia espanyola, especialment en el tema ‘Circo Balear’, en la que insta a tornar Marivent al poble. La fiscalia troba, a més, indicis d’enaltiment del terrorisme per les lletres de les cançons en les que menciona els grups armats ETA i GRAPO, o que van en contra de polítics del PP.

El fiscal demana tres anys i vuit mesos de presó per al mallorquí, a més d’una fiança de 4.000 euros.

En declaracions a Díngola el cantant ha manifestat que ell no ha fet res malament i que “demà no es jutja a Valtònyc, sinó a la llibertat d’expressió” i que “qualsevol dia pot tocar a una altra persona, que ha dit alguna cosa que no ha agradat al sistema“. El jove sineuer-pobler, en un to bastant tranquil i segur d’ell mateix, ha dit que tota la gent pot patir en algun moment el mateix que ara pateix ell mateix, si per qualsevol motiu opina malament o “se li va la llengua” contra la monarquia, el capitalisme o els polítics. Valtonyc considera el de demà un “judici polític” i també un “judici feixista“. Està convençut que “ningú considera que Valtònyc sigui una persona perillosa, però aquest judici satisfà la dreta“. El rap és un llenguatge i conté expressions que, tretes de context, poden ferir sensibilitats.

Demà matí a les sis agafa un vol cap a la capital de l’Estat Espanyol, per entrar a l’Audiència Nacional poc abans de les deu. Valtònyc ha afirmat que es sent amb forces i que després de cinc anys ja comença a tenir ganes que acabi tot. Ha tengut paraules per a la seva família, els seus amics, els companys de feina, “que estan patint la pitjor part“, segons les seves paraules.

 

+info:

Valtònyc podria entrar a presó el mateix dia del judici, dia 8 de febrer, si progressa la petició del fiscal

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: