L’Ajuntament aprima les partides de Festes i de Cultura per equilibrar el préstec pels terrenys de Rodamilans

El capítol de Cultura davalla en 22 mil euros en el pressupost per al 2017 que aprovà anit passada l’Ajuntament. L’equip de govern s’ha vist en la tessitura d’haver d’equilibrar els comptes municipals per fer front al préstec adquirit per pagar els terrenys de l’escola Rodamilans: en aquest primer any ja s’han d’abonar 106 mil euros.  Per conceptes, es resenten les quantitats assignades a la Biblioteca, a la Promoció Cultural i a les Festes. A tall d’exemple, les activitats de Sant Antoni, Sant Marc, Nadal, Setmana Santa i la Mare de Déu d’Agost hauran d’organitzar-se amb 6 mil euros manco de pressupost. 

Amb caràcter general, els comptes per a l’exercici del 2017 s’eleven a 2 milions 700 mil euros, al voltant de 200 mil euros més que l’any passat, atribuïble al fet que hi ha subvencions d’institucions supramunicipals.

A destacar, l’augment de despesa per a Protecció Civil: 36 mil euros més que l’any passat, bàsicament relacionats amb la instal·lació i adequació d’hidrants, una actuació finançada pel Consell de Mallorca.

També augmenta i molt la partida de Vies Públiques, que passa de 78 mil euros a 235 mil. En aquest apartat, s’hi inclouen 50 mil euros per remodelar el parc infantil de la Plaça de Es Fossar, que presenta acusades deficiències i que no està homologat, tal com va subratllar el regidor Carles Ramis.

Pel que fa al deute, bones notícies per als sineuers perquè enguany l’Ajuntament acaba de pagar els terrenys del Molí de’n Gaspar: s’ha d’abonar una única quota de 14 mil euros, si bé quedarà encara per liquidar un altre préstec subscrit el 2011 per valor de 100 mil euros.

Els comptes sortiren endavant malgrat els vots en contra dels 3 regidors del PP i els 2 edils de Sineu s’ho mereix. En aquest sentit, Tomeu Mulet (PP) digué que hi votaven en contra perquè se’ls va entregar la documentació a darrera hora. Un argument que va ser contestat per la secretària, que al·legà que l’únic escrit que se’ls havia lliurat just abans del ple era la memòria econòmica i que “els números desglossats les teniu des de fa estona”. Per part seva, Pere Joan Jaume (SsM) explicà que el seu grup no estava en desacord amb tot, però que, en general, l’equip de govern actual té una manera de gestionar diferent a la seva.

 

 

 

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: