Es perfilen accions de suport a Valtònyc arreu de Mallorca

Després de conèixer, fa una estona, que Iñaki Urdangarin eludeix la presó sense ni tan sols pagar una fiança, i després de l’absolució total –fa uns dies– de la seva esposa, Cristina de Borbó, en el cas NOOS, les xarxes han acabat de rebentar a favor del raper sineuer-pobler, Josep Arenas Beltran, condemnat per –entre altres acusacions– injuries a la Corona.

De fet, s’està gestant un grup de suport al cantant, iniciat per grups propers al cantant. L’Obra Cultural Balear ha cedit el seu local d’Inca, perquè les entitats que donen suport al cantant hi celebrin una reunió demà divendres a les 18h.

El suport a Valtònyc s'està organitzant a través de les xarxes socials.

El suport a Valtònyc s’està organitzant a través de les xarxes socials.

 

Més mostres de suport

Ada Colau (batlesa de Barcelona), Gabriel Rufian (diputat d’Esquerra en el parlament espanyol), Anna Gabriel (diputada de la CUP en el parlament català), i dotzenes d’altres polítics i càrrecs públics de tot l’Estat Espanyol han donat mostres de suport a Valtònyc aquestes darreres hores.

Ahir el propi líder de PodemosPablo Iglesias, a qui el mateix Valtònyc havia acusat d’encomanar-li una de les cançons pel qual se l’acusa, va sortir en defensa del raper a Twitter piulant “Impunidad para los corruptos y cárcel por hacer una canción. Rapear sobre el Rey no debería ser delito“.

Més per Mallorca va dir en un comunicat penjat en la seva web que “la sentència contra Valtonyc és un atemptat contra la llibertat d’expressió que deixa en mal lloc l’Audiència Nacional“.

El president d’Esquerra Republicana Mallorca, el glosador Mateu Xurí va escriure a Facebook: No cerquen el teu silenci;/ volen instaurar la por. / El tremolor dins el cor /perquè ningú no es defensi./ No és que amb tu avui comenci / cap casta de linxament. / L’estat altiu, prepotent, / fa del poble un no-ningú / i sap, Valtonyc, que amb tu / ha creat un precedent.

Una altra glosadora, Maribel Servera, va dir: “No podem fer mots humils / que critiquin cap icona./ No podem estirar els fils / que remenin la poltrona / ni moure torres ni alfils / que acorralin la Corona:/ han de tenir espai i estona / per poder robar tranquils.”

L’històric militant del sobiranisme Andreu Caballero, va penjar això: “Que condemnin algú per injúries a la  Corona és un despropòsit. Que sigui aquesta setmana no té nom.” Un altre històric, Cil Buele va penjar aquest post (fes clic) en el seu blog.

També havien fet públic el seu suport al raper sineuer-pobler col·lectius com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’entitat juvenil Arran i la formació política Esquerra Unida, entre d’altres.

A nivell local, Gent per Sineu va penjar: “Condemnam la sentència de 3 anys i 6 mesos de presó a Valtònyc. Aquestes coses no haurien de passar. La llibertat d’expressió no hauria de ser jutjada.

Fins i tot algunes administracions estan donant suport a les iniciatives a favor de la llibertat del cantant, com ara l’Ajuntament de Valldemossa, que ha convocat concentració de suport al cantant per aquest dissabte migdia.

16865080_1836598749926995_1626145593564548379_n

 

Curiositat sobre Jorge Campos (mira per on!)

El militant de l’antimallorquinisme més radical, Jorge Campos, president de la Fundación Nacional Círculo Balear (responsable dels incidents durant la inauguració d’una estàtua a Sineu, l’any 2011), va dir durant el judici a Valtònyc a l’Audiència Nacional que «no podia anar a determinades zones de Mallorca ni fer vida normal amb la seva família, i que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil li deien que corria perill». Tot i això, el 9 de desembre de 2012, Campos va presentar una conferència a Sineu, organitzada pel Círculo, en la que –tot sigui dit–, el públic va ser ben escàs: mitja dotzena de persones. Idò entre el poc públic hi havia el mateix Valtònyc. Mira per on!

La Díngola en paper es va fer ressò d'una conferència presentada per Campos i on Valtònyc era entre el públic.

La Díngola en paper es va fer ressò d’una conferència presentada per Campos i on Valtònyc era entre el públic.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: