Fa cent anys de l’escola graduada: demà podràs veure més fotos com aquesta

Els primers mesos del 1917 hi va haver un degoteig de negociacions entre l’Ajuntament, encapçalat pel batle Francesc Crespí Niell, i l’inspector de 1a ensenyança Joan Capó Valldepadrines que donaren lloc a la presentació en públic del projecte de la nova escola graduada el 25 d’abril, festivitat del patró, al claustre de l’Ajuntament. Aquest projecte, redactat per l’arquitecte de la província Guillem Reynés i emplaçat a la Quintana Gran va ser l’embrió del que va arribar a ser l’edifici de l’escola graduada. Successives modificacions i aturades en el procés de construcció fan que no es conclogui l’edifici fins el 1963.

Demà, a les 20h a la sala de batles, hi haurà una xerrada-col·loqui sobre els cent anys d’Escola Graduada, entre Pere Carrió, Miquel Coll, Josep Ferriol i Joan Vanrell, professors i arquitecte escolar.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: