Presentació del nou llibre de M. Magdalena Alomar Vanrell

Dimarts 25 d’abril -Sant Marc-, a les 19.00 hores, es presentarà a la capella del Roser de l’església parroquial el llibre El panegíric de Sant Marc Evangelista de Mn. Arnau Mateu (1890). Aproximació a un exemple d’oratòria sagrada., publicació que ha estat elaborada per la professora i col·laboradora de Díngola Maria Magdalena Alomar.  El treball analitza aquest discurs, en el qual s’elogia Sant Marc, localitzat a l’Arxiu Parroquial. Segons Alomar “aquest manuscrit és un text molt interessant per dues raons. La primera perquè ens permet veure com era l’ús oral i escrit de la llengua catalana a finals del segle XIX i el punt de vista tecnicofilològic ens mostra com és internament la llengua formal. La segona ens acosta a una interpretació ideològica que ens fa evident com l’Església catòlica instrumentalitzava les seves celebracions públiques”.

Amb aquesta publicació els editors, la Parròquia de Santa Maria de Sineu i l’Ajuntament de Sineu -que al seu moment ja va pagar al predicador Mateu-, pretenen difondre aquest patrimoni escrit, que amb una esmerçada tasca de l’autora, realitza un treball d’aproximació al text de caràcter divulgador.

Han col·laborat en l’edició Mn. Pere Fiol Tornila fent una ressenya de Mn. Arnau Mateu i la seva formació acadèmica, Joan Vanrell Torelló amb una aproximació a la festa de Sant Marc, il·lustrat tot amb fotografies de Macià Puiggròs Noguera (Massay Fotografia).

Portada original del panegíric.

Portada original del panegíric.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: