Horabaixa festiu de Sant Marc

L’Oratori de Sant Josep ple de gom en gom gaudint del concert del trio Allegro Musica, un recorregut per la història de la música: des del barroc fins a l’època contemporània. Completà l’oferta, als jardins de l’Hospici, la venda de tapes i begudes a càrrec del centre Mater Misericordiae que tengueren una gran acceptació.

A l’església parroquial tengué lloc la presentació del llibre de M Magdalena Alomar El panegíric de Sant Marc Evangelista de Mn. Arnau Mateu (1890). Aproximació a un exemple d’oratòria sagrada. La celebració religiosa, presidida per l’Administrador Apostòlic de la Diòcesi de Mallorca, Mons Sebastià Taltavull, reté homenatge a la figura del degà sineuer Joan Rotger i Niell amb el trasllat de les cendres al temple parroquial. Finalitzada la 371a edició de l’Ofici solemne, el Cor Parroquial interpretà l’Himne de Sineu que acabà amb una ovació general. Acabà la jornada la processó de la relíquia, portada en el tabernacle en forma de lleó per una nodrida representació de conradors de Sineu, amb una aturada davant el Monument del Centenari -el lleó- on el batle Miquel Gelabert confit en representació del Consistori reté homenatge a tots els sineuers difunts dipositant una corona de llorer als peus de l’escultura del lleó -símbol de l’Evangelista patró de Sineu- que sosté l’escut de Sineu simbolitzant la protecció al poble, seguidament el Mons Sebastià Taltavull realitzà el rés d’una oració fúnebre i, abans de reprendre la processó, la banda municipal de cornetes i tambors va tocar l’Himne a l’alegria.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: