Quina Fira tendrem? Animada, animalada… amb ànima?

La Fira 2017 comença amb vocació de girar la vista, un any més, cap a la pagesia. És per això que repetirà algunes incorporacions d’edicions anteriors. A pams, la mostra de races autòctones ocuparà novament el recinte de la Plaça del Fossar on també s’hi durà a terme la tosa tradicional d’ovella roja mallorquina i el concurs morfològic de cabra i d’ovella roja mallorquina, que repeteix convocatòria després de l’èxit de l’any passat i després d’anys de no fer-se. Això serà diumenge, però aquest cap de setmana que es presenta tan “animaler”, arrenca ja aquest dissabte amb la mostra de feina del ca de bestiar, que enguany ret homenatge a l’amo Antoni Cavallera l‘amo Antoni de Cas Canar. Serà, ja ho deim, demà dissabte a les 16,30 hores al Pou Llevoner.

fira 2

La regidora de Fires, Magdalena Genovart, subratlla que la Fira ha de pivotar sobre els animals “perquè és la veritable essència d’aquesta mostra”.
cotxets.jpgEl recinte del Fossar, per tant, tendrà accent cent per cent pagès, sense cotxets de xoc ni “ranitas” ni “botibotis” i això vol dir que altra vegada algunes atraccions de fira es traslladaran a l’altra costat de la via del tren, concretament devora Correus. Es el cas dels cotxets de xoc, un divertiment del qual l’any passat no gaudírem, perquè els promotors decidiren no venir a Sineu, si bé se’ls havia reservat un espai al Fossar. El fet que enguany se’ls hagi ubicat al Polígon voldrà dir que els visitants hauran de travessar la via i respectar, per tant, els horaris del tren, que passa dues vegades cada hora.

Genovart destaca i agraeix la implicació per segon any consecutiu dels alumnes del CEIP Rodamilans, que muntaran un hort ecològic al Fossar, i també dels de l’Institut,que desplegaran l’exposició “Els ocells que sentim però no escoltam” a les solls.

Una altra novetat és el Ratamarket amb activitats infantils, música en viu, tallers per infants i adults i un concert de cloenda. Certament un punt d’avantguarda a la nostra Fira. Consultau la programació sencera a ramarket.com

Per no allargar més, però sense desmerèixer cap punt d’interès, l’Ajuntament recorda que hi haurà devers 350 paradetes, mostra de producte local, exposició mucal, dels 30 anys de la biblioteca i mostra d’artesania i de maquinària agrícola, entre d’altres. Per a aquells que hàgeu perdut el programa en paper, us toca entrar a la xarxa i repassar el completíssim programa. Clicau ajsineu.net per a més informació.

Ah! d’autoritats ve el vicepresident i conseller de turisme, Biel Barceló. En nom del Consell de Mallorca, Joan Font, titular de Cooperació Local. Bona Fira a tots!

 

 

 

 

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: