Es reprenen les excavacions al voltant del columbari

Diluns que ve (17 de juliol) s’inicien altra vegada els treballs arqueològics en el perímetre que envolta la cova del Molí de’n Gaspar.  Serà el quart estiu en què els experts estudien aquest jaciment sineuer. La fita d’enguany és realitzar dues cates a la part superior de la cova per tractar de trobar vestigis que puguin confirmar que l’esperançadora troballa de l’any passat és vertaderament una tomba: “nosaltres sostenem que el columbari només és una part d’una necròpolis més extensa”, matisa el director de l’excavació, Mateu Riera, “per això hem optat per centrar els nostres esforços en la part superior. Seguirem insistint al voltant del que trobàrem l’any passat, una fossa d’enterrament infantil, molt probablement. Volem aprofundir en aquesta idea i veure si en trobam d’altres”, explica.

Riera aclareix que ell i el seu equip han desistit de seguir excavant al mateix nivell de la cova perquè “està arrassat”, diu l’arqueòleg. Durant anys es varen extreure d’aquesta zona argiles i carreus i això ha fet que les restes arqueològiques relacionades amb el possible origen romà de la cova hagin desaparegut.

IMG_4558.JPG

Els experts creuen que la cavitat trobada l’any passat podria ser una tomba infantil d’origen romà

L’excavació d’enguany durarà previsiblement tres setmanes. Per al seu finançament el Consell de Mallorca podria aportar 12 mil euros mentre que l’Ajuntament hi contribuirà amb altres 3 mil. Dia 22 de juliol el consistori convoca una jornada de voluntariat per a tots aquells que vulguin conèixer d’aprop aquest interessantíssim jaciment sineuer.

Pel que fa al projecte museístic, Magdalena Genovart, regidora de Patrimoni, confirma que s’executarà enguany. Es farà un recorregut per visitar el jaciment, es posaran unes baranes per protegir el columbari i s’instal·laran uns panells informatius.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: