[XIV Mucada] Tot a punt per a honorar lo Much de Reig

Aquesta setmana es pot ben dir que entram de ple a la “premucada” de 2017. La venda de camisetes, tassons, polseres i marxanderia de la Muchal Foundation ja fa dies que va donar el sus a la fase preparatòria de la diada més popular de les Festes d’Agost i, com dèiem, aquesta setmana, justament ahir, es va presentar urbi et orbe el cartell de la imminent Mucada. Demà, s’iniciaran els Tallers Mucals sota la batuta de na Rosa Mascaró (de Casa Inundada) i Miquel Tugores Monara que, com cada any, es duran a terme gràcies a la col·laboració de la Biblioteca de Sineu en el claustre de l’ajuntament, a partir de les 18.00 h. Dijous dia 3 d’agost, els infants i adults participants als tallers, faran la popular i colorista Processó de Llanternes (en què col·labora la nostra delegació de l’OCB) pels carrers cèntrics de la vila, mentre es penjarà la decoració feta ad hoc per a rebre Much i Muca amb tot l’esplendor que mereixen. Durant el recorregut, els Xeremiers de Sineu i el tradicional cant del “Sereno ha mort un moix” aportaran els sons que acompanyen la comitiva nocturna, que els darrers anys endiumenja els fanals dels carrers i places que acullen la festa.

Cartell de la XIV Mucada

Cartell de la XIV Mucada

El cartell d’enguany, dissenyat pel fotògraf, membre de la fundació mucal i col·laborador de Díngola, Macià Puiggròs, és un clar homenatge o agermanament intermunicipal (amb qualque fisca, tirada amigablement) amb altres festes populars organitzades pel jovent, com la veterana festa del Cosso de Felanitx, la Revolta de Vilafranca, l’Orgull Llonguet de ciutat i l’Embala’t de Sencelles. Inclús, tant el cartell de la Mucada com el dels Tallers Mucals ja han volgut donar pistes sobre la temàtica d’enguany: dracs xinesos, boles de drac, el núvol mukinton… podria ser bé que les cultures xinesa i japonesa treguin el nas per Sineu aquest 14 d’agost. Per si un cas, mentrestant, practicau de menjar amb bastonets pel que pugui ser…

Cartell dels Tallers Mucals

Cartell dels Tallers Mucals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: