Sineuers expulsats: què va ocórrer ahir al Ramón de Carranza de Cadís? 

Ja us ho havíem avançat ahir: un grup d’una dotzena de sineuers foren expulsats de l’estadi Ramón de Carranza de Cadis per mostrar una estelada

Era un grup de sineuers que celebraven la festa de comiat de fadrí d’un d’ells, Juanjo Díaz de ca na Lluïsa, i que havien anat a veure el partit entre els locals del CF Cádiz i el Nàstic de Tarragona, que va acabar 2-0. Lluien una samarreta groga amb la frase “The machine se’ns casa”, fent referència a una paraula habitual del nuví (“màquinaaa…” és la seva paraula habitual quan saluda), i que els diaris gaditans no han sabut interpretar. 

Els sineuers, que varen treure una bandera estelada (la senyera a favor de la independència), foren increpats per part del públic. Una dotzena de membres de l’equip de seguretat de l’estadi els va expulsar i després la Policia Nacional va identificar alguns membres de la comitiva sineuera. 


APUNT DEL COORDINADOR

Tots els sineuers expulsats són catalanoparlants (tenen un preciós accent de mallorquí de Sineu). Tots els sineuers expulsats són demòcrates. Cap dels sineuers són gens sospitosos de violents. N’hi ha de dretes, d’esquerres i de centre. N’hi ha que tenen pares forasters (i que tothom considera ben sineuers, òbviament). Hi ha fins i tot algun fill de Guàrdia Civil.

Per tant, que no es faci demagògia. Ahir el que hi havia era un grup de sineuers fent bulla i festa. I res més! 

Actituds com la del públic d’ahir a Cadis i de les forces de seguretat, són les que de fet creen més ressentiment cap a aquesta Espanya retrògrada i que no vol respectar la pluralitat i les altres llengües i cultures. Ho deia Pere Joan Oliver, un dels expulsats ahir, en el seu Facebook: “pots xerrar anglès, alemany, rus… ara, no t’atreveixis a xerrar en català”. 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

2 comments

  1. Rocio Diaz Coll

    Molt ben explicat!

  2. Bisbal

    Tot molt bé i amb “els apunts” de rigor. Ara, anar a un partit, pero amb banderes estelares, avii en día és provocar i armar ‘mambo’, ara si vols ti pots posar flocs!. Canviau el nom d’aquesta revista per Bulletí, així tots contents!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: