El C.IN.E seguirà amb molta activitat

Díngola va assistir ahir a la roda de premsa de la presentació del projecte de residències de creació del C.I.N.E., així com l’avançament d’alguns projectes pilot d’internacionalització i intercanvi de residències amb altres espais de creació europeus.

HI eren presents: Marta Barceló i Biel Jordà, codirectors del CINE; Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear; Rafel Creus, Dtor. Insular de Cultura; Pere Muñoz, Dtor de l’Agència de Turisme de les Illes i Magdalena Genovart, regidora de cultura de l’ajuntament de Sineu.

Després d’una projecció de com es trobava l’edifici i de les primeres obres que s’hi feren, Biel Jordà va dir que des de febrer del 2016 en que es donà inici al projecte de residències, han passat 25 companyies, una trentena de projectes, un 50% de companyies mallorquines, 15% d’estrangeres i un 35% de mixtes.

El CINE és ara un lloc de referència per aquells que fan feina o són fora de l’illa però que són mallorquins o de les illes i d’alguna manera volen crear aquí i que en aquest espai han trobat el lloc.

A més de les residències també s’hi ha celebrat diversos cursos i laboratoris especialitzats, col·laboració amb Ciclop i un taller de teatre “verso a verso” dirigit per l’actor Carmelo Gomez.

Marta Barceló va explicar les sinèrgies que han fet que companyies que han passat pel CINE han arribat a fer encontres creatius i a col·laborar entre sí.

Des de l’any passat el centre forma part de l’IETM cosa que els ha permès fer xarxa, assistir a encontres, així també ha rebut un ajut de l’Institut Ramon Llull que els ha ajudat a visitar quatres espais diferents, un a Dinamarca, l’altre a Gales, un tercer a Brest (França) i el quart al sud de França a un municipi petit i que és molt similar a la feina que es fa al CINE.

Biel Jordà va afirmar que l’espai ha estat ple des de que s’inicià el projecte fins ara, que ha tingut un “èxit brutal”. Va explicar a més que el projecte de residències es du a terme mitjançant una convocatòria anual, la primera va sortir el novembre de 2016 i de cop ompliren 8 mesos. Pensa que enguany la resposta serà més gran.

La consellera Fanny Tur va resaltar el fet que voldrien des de la Conselleria que més enllà de les ajudes puntuals es pogués crear un mecanisme d’ajut més estable i bo. Va alabar la magnífica feina que duen a terme al centre. I va xerrar de convenis que facilitin una millor programació a curt o mig termini. Va afirmar que “abans de duplicar espais cal donar suport als que ja hi ha”.

Rafel Creus va començar la seva intervenció dient que “al final el Consell sí que ha col·laborat amb el festival Ciclop i amb una ajut directe per associacions al CINE de 8.000 euros”. I va explicar una novetat que serà un ajut directe al centre per 2 anys a través del Teatre Principal, únic instrument que serveix per coordinar tasques amb teatres municipals.

Pere Muñoz va alabar la bona feina que es fa per la percepció que dóna el centre cap a l’exterior, va dir que el projecte residències és bo a nivell cultural, així mateix pel turisme i que això ens posiciona millor cap a l’exterior. “L’administració ha de donar suport perquè projectes com aquest, o el mateix Ciclop o Circaire són molt importants pel ressò que tenen fora”, va dir.

Va tancar el torn de paraula Magdalena Genovart, regidora de Cultura de l’ajuntament de Sineu que va agrair la feina que es fa des del C.IN.E. És important haver recuperat aquest espai i de com Sineu se’n beneficia quan es mostra gratuïtament allò que s’ha duit a terme al centre.

Biel Jordà va acabar, dient: “sembla que potser amb aquestes ajudes que ara rebrem poguem na Marta i jo tirar endavant amb el projecte del C.IN.E. A noltros il·lusió no ens falta”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: