Donallop: “recordam amb nostàlgia els vespres de concert a l’Écafè, on vàrem aprendre molt”

El proper abril farà 4 anys de l’entrevista que férem a Donallop. Aleshores duien cinc anys actuant i feia cinc mesos que havien editat el seu primer EP “Veus que vius”, amb un èxit mediàtic que, realment, segons ens contaren, els va sorprendre un poc.

El duet format per Pere Bestart i Joana Pol, de Moscari i Selva respectivament, eren el grup de capçalera a l’Écafè, i per tant Sineu era un dels municipis que va veure de prop el seu creixement i consolidació (de fet, actuaren en altres llocs, com ara la carpa del Circ Bover). També el veieren els mitjans de comunicació i els agents culturals, i poc a poc el duet es va anar fent un nom. Parella musical, però també sentimental, Joana i Pere es mudaren a la barriada de Santa Catalina de Palma, on seguiren creant i innovant. Però necessitaven un canvi d’aires més important, i fa devers un any es mudaren a Solsona (Catalunya), un moviment que va implicar-ne altres de paral·lels: una web del grup, incorporació de bateria i baix al grup, etc.

Aquest divendres pre-nadalenc tornen a Sineu. En concret al C.IN.E. I donat l’arrelament de Donallop a Sineu, hem volgut parlar amb ells. És una conversa que podeu considerar com la segona part d’aquesta (fes clic) que els vàrem fer ara fa 4 anys.

DÍNGOLA – A Sineu estem avesats a veure Donallop com un duet, i això veurem divendres… Però ara sou més, tot i que a Sineu no veurem tot el grup… Com us ha anat, això d’incorporar nous elements?

JOANA – Ja quan vam gravar el disc va ser una experiència molt enriquidora, teníem necessitat de que la nostra música cresqués en detalls per a poder crear les atmòsferes que demanaven les cançons. Per tant, estam molt contents del resultat aconseguit tant en el disc com en els directes.

DÍNGOLA – Com ha canviat Donallop, des d’aquelles actuacions a l’Écafè, fa tres o quatre anys?

PERE – Sortir de casa ens ha donat molta perspectiva, a 700 metres damunt la mar, a Solsona, i a 50 km de l’autopista més propera et fa agafar un distanciament obvi, tot i la proximitat i connexió que ofereixen avui en dia les xarxes socials. Ens hem vist a nosaltres mateixos des de l’altra banda, des de defora. No hem canviat moltes coses, tenim la mateixa il·lusió i passió, per exemple. Ara bé, aquest és el nostre segon disc d’estudi, hem anat i vengut moltes vegades, sentim que ara ca nostra és un territori més ample i que acabam de començar.

DÍNGOLA – Donallop és un nom conegut, al manco a Mallorca… Podriem dir que “vos heu fet grans”?

JOANA – Nosaltres sempre hem entès aquest camí d’una manera horitzontal. Feiem música als 10 anys, ara que quasi en tenim 30 i pensam seguir fent-ne als 60. Ens interessa que la gent conegui les nostres cançons i les canti, i s’hi senti identificat, i se li posi la pell de gallina, i acompanyar els viatges en cotxe amb el qui mena i el copilot cantant a tooope! I tants moments més que són impossibles d’imaginar sense una banda sonora. Quan prenem consciència que aquestes coses avegades passen, se fan grans les nostres il·lusions i les nostres ganes de continuar aquest camí que ens fa inmensament feliços però que alhora és molt complicat.

DÍNGOLA – Catalunya és més gran… us ha estat fàcil fer-vos un espai?

PERE – És una pregunta curiosa perquè estam vivint a sa comarca amb menys densitat de població de Catalunya, hahaha,.. També és la que té més massa forestal, el nostre hàbitat natural, com a llops. Musicalment, en aquest primer any, hem fet més de la meitat dels concerts a Catalunya, així és que estam contents igual que creim que tot està per fer.

DÍNGOLA – Què veurà el públic sineuer, divendres? Què els oferireu?

JOANA – Venim a duet. Fa més d’un any que no tocam amb aquesta formació a Mallorca i Sineu era el lloc perfecte per fer-ho. Repassarem el darrer disc “Misteris de sa vida”, algun tema del #Milestones i alguna sorpresa nova. Recordam sempre amb molta nostàlgia els vespres de s’Ecafè, vàrem aprendre molt de com fer les coses i de qui volíem ser.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: