Sant Antoni a Sineu: has vist com eren Can Castell i sa Nostra fa quaranta anys?

Aquestes fotos tenen 39 anys. Són de la Nit de Bauxa de dia 19 de gener de 1979, dos dies després de Sant Antoni.

Les fotos mostren un Sineu encara recordat per aquells que ara teniu cinquanta cinc o seixanta anys, però potser molt difús per els que en teniu menys, i òbviament desconegut pels menors de quaranta anys.

La cabina de telèfon (o millor dit, el telèfon públic), l’oficina de la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de las Baleares (després Sa Nostra, i ara BMN), el cafè Can Castell sense l’actual terrassa però amb les mateixes portes, l’absència del cafè-bistro Mara (restaurant alemany) i de la Perruqueria Stil d’en Tomeu Titina, les faroles, la manera de vestir (amb jersei, jaquetes de pana i alguns pantalons de campana) i el Citroën Dyane 6 aparcat, ens ofereixen una imatge molt diferent de l’actual Plaça des Fossar.

I de música de fons per a les fotos, cantant i glosant, tota una institució en el camp de la música, del ball mallorquí i de la mentalitat renovadora post-franquista quan a cultura popular mallorquina: el sineuer Biel Caragol, a qui l’OCB i Díngola reteren un sonat homenatge l’agost del 2013, en els 20 anys de la seva mort (fes clic aquí).

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: