“Estan a punt d’arruïnar-me vida”: demà el tribunal pot enviar Valtònyc a presó

El passat 16 de gener, vigília de Sant Antoni, Josep Miquel Arenas BeltranValtònyc, publicava en el seu perfil de Facebook que el seu advocat l’havia informat que dia 30 es reunia el tribunal suprem per decidir si la sentència de presó emesa l’any passat era ferma. “Estan a punt d’arruïnar-me la vida”, deia literalment.

El raper sineuer-pobler va ser jutjat a l’Audiència Nacional de Madrid el 8 de febrer de l’any passat, acusat de «injuries a la corona» i «enaltiment del terrorisme» per lletres de les seves cançons. Havia estat denunciat per la Fundación Nacional Circulo Balear (FNCB) per incloure missatges contraris a la monarquia espanyola, especialment en el tema ‘Circo Balear’, en la que insta a tornar Marivent al poble. El jutge el va condemnar a 3 anys i mig de presó i l’inhabilità de manera absoluta durant 8 anys, a banda d’imposar-li les costes processals i una indemnització de 3000€ a Jorge Campos, president de la FNCB.

Uns dies abans del judici a Madrid, en declaracions a Díngola, el cantant va manifestar que ell no havia fet res malament i que “no es jutjava a Valtònyc, sinó a la llibertat d’expressió” i que “qualsevol dia pot tocar a una altra persona, que digui alguna cosa que agradi al sistema“. El jove sineuer-pobler, en un to bastant tranquil i segur d’ell mateix, va dir aleshores que tota la gent pot patir en algun moment el mateix que ara pateix ell mateix, si per qualsevol motiu opina malament o “se li va la llengua” contra la monarquia, el capitalisme o els polítics. Valtonyc considerava el seu judici com un “judici polític” i també un “judici feixista“. Estava convençut que “ningú considera que Valtònyc sigui una persona perillosa, però el judici era una satisfacció per a la dreta“.

Valtònyc explicava a Díngola que el rap és un llenguatge i conté expressions que, tretes de context, poden ferir sensibilitats.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: