El C.IN.E. de Sineu acollirà 15 residències de circ i nous llenguatges escènics el 2018

D’esquerra a dreta: Rafel Creus (Consell), Xisco Rotger (GOIB-ILLENC), Carlos Forteza (Teatre Principal), Magdalena Genovart (Ajuntament de Sineu) i Marta Barceló (C.IN.E. Sineu).

El Centre d’Investigació Escènica de Sineu (C.IN.E.) acollirà aquest 2018 catorze residències artístiques de creació i investigació, tant nacionals com internacionals, de companyies de circ i/o que experimenten amb nous llenguatges escènics. Les companyies i artistes d’enguany provenen tant de les Balears com de Catalunya, Grècia, Alemanya, França, Regne Unit, Polònia, Dinamarca, l’Iran i Argentina/Brasil.

El programa de residències 2018 s’ha vist reforçat gràcies al patrocini de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) i el suport del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca a través del Teatre Principal de Palma, ILLENC (Institut d’Estudis Baleàrics) i l’Ajuntament de Sineu.

D’aquesta manera, el C.IN.E. enforteix i millora la qualitat del seu programa de residències: el 2016, onze companyies van passar per algun dels dos espais de creació (Sala Gran i Sala Caldera), mentre que l’any passat en varen ser dotze. També es reforça el caràcter internacional del programa de residències: no només amb l’acollida de més residències internacionals (enguany en seran 7 amb artistes de 9 països diferents, mentre que els anys anteriors no passaren de 3), sinó també a través del programa d’internacionalització del C.IN.E.

El C.IN.E. és, a hores d’ara, l’únic espai de creació de les Illes Balears que compta amb una alçada adequada per acollir residències de circ, és per això que hi està especialitzat. Malgrat això, no deixa de banda altres projectes de dansa, dansa-circ, moviment o audiovisuals, com anem informant habitualment a Díngola.

(+info els propers dies, i en el proper número en paper)

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: