Solidaritat amb Valtònyc: Puigdemont, Barbijaputa, Santiago Segura, Primavera Sound, Biel Majoral…

Mentre la premsa espanyola avui carrega contra Valtònyc, a Mallorca el sineuer-pobler està rebent suports que es compten per dotzenes. Mentre les teles de Madrid donen la part interessada, com ja feien amb el procés català, a Mallorca hi ha moviments.

Així, a Sineu, el dijous 1 de març, Pla de Mallorca en Marxa organitzarà un concert, probablement amb la col·laboració d’altres associacions i entitats.

Les xarxes socials i els mitjans avui han esclatat amb la notícia que es va publicar ahir. També la xerrameca del poble l’ha fet el tema de conversa principal en tertúlies de bar i de feina.

Suports

Esquerra Republicana, Podem i MÉS es varen solidaritzar tot d’una amb el raper, ahir. El PSIB va dir que “ho trobava exagerat”. També Gent per Sineu se’n va fer ressò. La regidora de MÉS per Palma ha anunciat avui que els regidors del seu partit demà es posaran camisetes per demanar la llibertat del mallorquí. Ahir més de 200 artistes mallorquins reconeguts donaren suport a Valtònyc en un manifest unitari. Els Glosadors de Mallorca, l’OCB, l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, el col·lectiu juvenil Arran, han emès comunicats o han fet declaracions en contra de la parcialitat de la justícia. Grups d’estudiants de la UIB organitzaran actes de suport els propers dies.

Fora de les fronteres “mallorquines” la diputada exiliada Anna Gabriel (CUP) ha piulat a favor de Valtònyc. Carles Puigdemont, expresident de Catalunya, ara a l’exili, i el polític basc Arnaldo Otegui, també s’han solidatitzat amb el cantant. Izquierda Unida ha remès el cas al Tribunal Europeu de Drets Fonamentals. El portaveu de jutges i jutgesses per la democràcia, Ignacio González Vega, ha assegurat que “les penes han de ser proporcionals i aquesta és excessiva”. L’Ajuntament de Barcelona divendres debatrà el cas Valtònyc.

Ànims des de la família de Jordi Cuixart

Esther Cuixart ha mostrat la seva solidaritat amb el raper. La germana del líder d’Òmnium Cultural –entitat equivalent a l’OCB a Catalunya–, empresonat a Madrid pels actes de l’1-O, ha fet una piulada a Twitter amb el el següent missatge: “Som un poble unit. Molta força Valtònyc i família”.

Barbijaputa

La blogger i columnista feminista ha dit que “li ha tocat el mateix que a aquell que va abusar cinc anys d’una nena; on anem?, ens han guanyat”.

Actes

Un centenar de persones del grup de suport a Valtònyc s’han reunit avui a Can Alcover, seu de l’OCB, per estudiar futures accions. A mitjan març hi haurà, probablement, una gran manifestació a Palma. Aquest cap de setmana hi haurà concentracions a dotzenes de municipis mallorquins, a les 19h.

Cultura espanyola i catalana

El director de cinema Santiago Segura, l’actor Juan Diego Botto, o el periodista Jordi Évole també han donat suport al cantant. El festival Primavera Sound també s’ha solidaritzat amb Valtònyc.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: