Asier a la cuina, bacallà dins el plat, Xurí l’animació, sidra a rompre… dissabte, de la mà d’Euskal Etxea

Asier de Salaberria, cuiner basc, i cuiner resident a Vi-és, posarà la tita. Fredi Praia i Arkaitz Estiballes, bertsolaris, l’animació. Euskal Etxea Artea (el casal basc de Mallorca), l’organització. Serà aquest dissabte migdia a Vi-és.

Així ens ho ha fet saber Xabier Egurrola, basc resident a Sineu des de fa ja molts d’anys, i prou conegut en la vida social del municipi.

La casa basca de Mallorca vol donar a conèixer la cultura i tradicions del seu país, i per això ha organitzat un dinar al més pur estil basc, amb un menú típic d’Euskalherria (amb el bacallà com a plat estrella), i on no hi podia faltar la sidra. De fet, s’ha duit sidra des del País Basc.

Praia i Estiballes son dos bertsolaris molt coneguts, especialment a Biscaia, on han guanyat diversos premis. Els bertsolaris són els que es dediquen a compondre, cantar i/o improvisar versos en basc (bertsoak), tal com fan aquí els glosadors. De fet, els també coneguts glosadors mallorquins Mateu Mates Xurí i Macià Ferrer Infermer, participaran en un combat de versos amb els dos bascos.

Un dia abans, demà, a Llubí, els Glosadors de Mallorca organitzen un combat dels dos bertsolaris amb les glosadores mallorquines Maribel Servera i Cati Eva Canyelles.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: