Comença la Setmana Santa sineuera

La cita més important en el calendari litúrgic cristià és la Setmana Santa. Els darrers dies de Jesús a la Terra són recordats i venerats a través de diferents actes i celebracions, des de processons fins a menjars especials. Aquest any 2018, la Setmana Santa tendrà lloc entre el diumenge 25 de març i el dilluns 2 d’abril.

Com a preludi de la Setmana Santa, el divendres 23 a les 19 h, es visionarà la pel·lícula La Pasión de Cristo (2004) a l’església parroquial amb el sistema de taquilla inversa, essent la recaptació per a les obres del temple. Tal i com es recull al Programa de Setmana Santa, editat pel Patronat de Confraries de Sineu, les celebracions comencen el Diumenge del Ram recordant l’entrada de Jesucrist a Jerusalem muntat sobre un ruc. Aquest dia es beneeixen les palmes i els rams d’olivera.

Cucuies2

La segona jornada destacada de la Setmana Santa és el Dijous Sant, en què es commemora el Sant Sopar, és a dir, el darrer sopar de Jesús amb els seus deixebles. Aquest dia es recorda la institució de l’Eucaristia i atès que l’endemà, Divendres Sant, no es fa cap celebració eucarística s’erigeix la Casa Santa per a servir de receptacle de la Sagrada Forma. A la nit hi ha la tradicional Processó de La Sang organitzada per l’Ajuntament on, en un recorregut que varia cada any, es venera la imatge del Santcrist de la Sang de l’Hospital.
El Divendres Sant es commemora la mort de Jesucrist a la creu, aquest dia després de la celebració a l’església es realitza el Davallament al Calvari i a la nit la Processó de la Soledat de Maria i del Sant Enterro organitzada pel Patronat de Confraries.
El Diumenge de Pasqua o de Resurrecció recorda la resurrecció de Jesús, de forma que és la celebració més important del Cristianisme. Després de la tradicional processó de l’Encontre, entre el Crist ressuscitat i la seva mare, hi ha la missa pasqual a l’església parroquial.
El Dilluns de Pasqua posa punt final a la Setmana Santa i se celebra un romiatge al Santuari de la Verge Miraculosa, popularment s’Ermita.

Pas de la Mare de Déu de la Soledat, circa 1970. Cedida per Antònia Torelló i Vanrell.

Pas de la Mare de Déu de la Soledat, circa 1970. Cedida per Antònia Torelló i Vanrell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: