El batle diu que “ens hauríem de començar a fer preguntes enlloc d’empassar-nos-ho tot”

Aquest horabaixa el batle de Sineu, Miquel Gelabert Confit (Gent per Sineu), ha publicat una carta en el seu perfil de Facebook (fes clic aquí), en el que carrega contra aquells que volen ‘fer creure que la mare de Déu nom Bet’, i en el que s’intueix una acusació directa al PP pels nombrosos casos de corrupció que afecten aquest partit.

Tot ve després de la detenció del president electe de Catalunya, Carles Puigdemont, de l’exili de Marta Rovira, i de l’empresonament de més polítics independentistes el passat divendres. També a uns dies del probable empresonament del sineuer-pobler Josep Valtònyc.

Gelabert diu que “qui diu que fer una votació, un referèndum o una consulta, és tan il·legal i corrupte com posar mà al calaix d’allò que és públic, té un pensament molt simplificat de les coses, i per tant seria molt difícil entrar en un debat seriós i enriquidor del que se’n pogués treure algun aprenentatge significatiu”.

El batle és clar quan diu que “si un estat té unes lleis o una constitució que neguen el dret a votar, al referèndum o a les consultes, alguna cosa falla i ens hauríem de demanar com a societat si realment és un estat amb un sistema democràtic ple o tan sols ens ho volen fer creure”.

Respecte a la corrupció i als que fiquen mà al calaix, diu que “és trair a la societat”, i que “voler justificar, amagar, desviar l’atenció o llevar ferro a aquestes pràctiques és voler riure’s de les persones que paguen els seus imposts amb la convicció que serviran per tenir millor qualitat de vida”.

I fa una reflexió: “Quan és més greu xerrar malament de la corona que trair a la pròpia societat, quan no es permet opinar en llibertat, quan només es permet votar segons quines coses, quan es castiga més a qui pacíficament vol expressar les seves idees que a qui ha robat els doblers de tots… potser ens hauríem de començar a fer alguna pregunta enlloc d’empassar-nos tot el que ens diuen”.

 

Polèmica a Twitter per la missa de Pere Fons

El president del PP local, Pedro Àlvarez (fes clic aquí), ahir va publicar un tuit en el que es queixava al bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, de l’homilia del dia de Rams. Àlvarez es queixava que el capellà comparàs els presos polítics catalans amb Jesucrist.

El tuit va causar certa controvèrsia entre els diferents sectors, a favor i en contra d’aquest tuit, i fins i tot avui el diari Última Hora n’ha publicat article a mitja pàgina (fes clic aquí).

 

Demà surt la nova DíNGOLA

Per cert, demà tendreu en els estancs (o a casa, si estau subscrits o sou socis de l’OCB), el nou número de la nostra revista en paper. En aquesta foto en teniu alguns dels protagonistes.

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Miquel

    Miquel Gelabert, queda per Son Font.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: