Els regidors de GxS varen assistir al ple amb llaços grocs de suport als presos polítics

Miquel Confit (batle), Magda Remirada, Carles Mercado, Joana Maria Fornareta i Pep Lluís Veiga. Tots cinc portaven un llaç groc enganxat al jersei o la camisa. Va ser potser el fet més destacable del ple d’ahir (recordem, en ple segle XXI, a l’estat espanyol hi ha presos polítics i persones exiliades per les seves idees). Un ple, per altra banda, sense substància mediàtica important.

Carles Puigdemont (president electe de Catalunya), va ser detingut despús-ahir a Alemanya. Clara Ponsatí (exconsellera d’educació), Antoni Comín (exconseller de salut), Lluís Puig (exconseller de cultura), Meritxel Serret (exconsellera d’agricultura) i Anna Gabriel (cap del grup de la CUP, i que va ser a Sineu convidada per Gent per Sineu) estan exiliats en diversos països de la Unió Europea. Menys ‘sort’ tenen Oriol Junqueres (expresident de Catalunya), Jordi Turull (exportàveu del govern), Raül Romeva (exconseller d’exteriors), Joaquim Forn (exconseller d’interior), Dolors Bassa (exconsellera de treball), Josep Rull (exconseller de territori) i Carme Forcadell (expresidenta del parlament), així com Jordi Sánchez (expresident de l’ANC) i Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural), que són a presó. El llaç groc representa la solidaritat amb aquestes persones, i ahir els regidors de Gent per Sineu (GxS) l’enganxaren en les seves vestimentes.

Una moció de suport a la caça i una per donar pressa al Consell de Mallorca per arreglar els desperfectes produïts per les inundacions d’ara fa un any, totes dues presentades pel PP, i també una moció d’adhesió a la campanya per un finançament just i una d’adhesió a la celebració 2018 Any Llompart del Consell de Mallorca, aquestes dues presentades per GxS, varen ser totes aprovades.

(Ampliarem informació sobre aquestes mocions els propers dies)

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: