Aquests quatre anys l’Ajuntament ha col·laborat amb les associacions del poble amb uns 70.000€

L’OCB, editora de Díngola, és una associació que ha realitzat centenars d’actes durant aquesta darrera dècada. En la foto, tres membres del consell de redacció de Díngola, tancant un dels números de la revista abans de dur-la a impremta.

L’any 2014 l’Ajuntament de Sineu va dedicar 14.250€ del pressupost municipal a fer aportacions a diverses entitats esportives (4.000€) i socioculturals (10.250€) i l’any 2015 se n’hi dedicaren 12.000€, 4.000€ a entitats esportives i 8.000€ a associacions socioculturals. L’any 2016, el consistori va dedicar 13.000€ del pressupost a les entitats socioculturals i 10.000€ per a les entitats esportives.

Segons un comunicat del consistori, l’any 2017, degut a sentència dels terrenys del CEIP Rodamilans, la quantitat dedicada a les associacions es va veure disminuïda a 12.000€ i 9.000€ respectivament. Totes aquestes quantitats es concediren en forma de subvenció.

Segons el consistori, doncs, “en els dos darrers anys, la partida pressupostària a les entitats i associacions municipals ha augmentat considerablement i s’ha  repartit de manera més equitativa”.

A Sineu hi ha una trentena d’associacions.

Aportació a dit vs subvenció

Aquestes quantitats inicialment es concedien en forma d’aportacions, i des de l’any 2016 s’atorguen en concepte de subvenció. La diferència entre una aportació i una subvenció és que, la primera,  es concedeix a dit, sense bases ni criteris per a l’adjudicació, fet que no fa possible que tothom hi pugui optar; en canvi, les subvencions estan sotmeses a unes bases de participació, que regulen les quantitats que es reparteixen, seguint certs criteris com ara el nombre d’actes organitzats, el nombre de socis que té, si té persones contractades, etc.

Confraries i Prohomonia

El Patronat de Confradies va rebre 500€ els anys 2014 i 2015, en concepte d’aportació. L’any 2016 i 2017 va rebre, respectivament, 1.653€ i  473€ en concepte de subvenció. El consistori diu, en el comunicat, que s’han compromès “a ajudar econòmicament al Patronat de Confradies amb les despeses que haguin pogut tenir i que no puguin sufragar amb l’organització de la Setmana Santa d’aquest 2018”. El consistori diu que reprendrà també l’ajuda econòmica amb la Reial Germandat i Prohomonia de la Sang, aprofitant el seu 50è aniversari. Tant el Patronat com la Prohomonia rebran les ajudes en forma d’aportació, “perquè creiem en la riquesa del nostre patrimoni local i en la necessitat de continuar aquest llegat tan especial pel nostre poble”.

Rèplica

L’Ajuntament ha enviat el comunicat uns dies després d’una intervenció del president del PP local a Canal 4, en la que va criticar la política de subvencions del consistori (feu clic aquí, minut 3).

Certificat de subvencions emès el passat 28 de desembre de 2017.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: