Us resumim la Setmana Santa de Sineu en sis petits pessics (com els de panada)

Pintades

El Divendres Sant el dia va despertar amb pintades en el trespol dels carrers per on havia de passar la processó. Les pintades eren color groc (el de la llibertat dels presos polítics) i contenien missatges a favor de Valtònyc o bé llaços a favor dels presos catalans. L’Ajuntament va ordenar l’actuació de la brigada, i cap al migdia ja no quedava rastre de les pintades.

Suspensió

La processó del Divendres Sant, la més important a Sineu i, probablement, la més multitudinària del Pla de Mallorca, es va suspendre. Així ho va decidir el Patronat de Confraries, donada la previsió meteorològica, que donava pluja i fort vent precisament en l’horari de la processó. Finalment no n’hi va haver per tant.

Banda

La Banda de Cornetes i Tambors va fer el trajecte de la processó, tot i que aquesta ja havia estat suspesa. A sa plaça, la banda va ser rebuda amb aplaudiments per part dels sineuers que encara eren per allà.

Casa Santa

Durant aquestes festes es pogué visitar la Casa Santa. Recordem que l’any passat el rector de la Parròquia de Santa Maria de Sineu, Mn. Guillem Feliu, impulsà la recuperació del muntatge del monument després de dècades d’estar arraconat; ho feia ja aleshores partint de la premissa que cal prendre consciència del patrimoni que tenim i que s’ha de fer difusió del valors culturals d’aquest tipus de muntatges.

Twitter

El president del PP local, Pedro Àlvarez, es va queixar per Twitter al bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, per l’homilia del capellà Pere Fons el dia de Rams. Àlvarez es queixava que el capellà comparàs els presos polítics catalans amb Jesucrist. L’Ultima Hora se’n va fer ressò, i ja tenim polèmica servida.

Crespells

Dia 24, el dia abans del Diumenge de Rams, l’Esplai Sis Almuds va organitzar una jornada d’elaboració de panades i crespells per a més de 70 infants.

 

Notícies relacionades: 

LA CASA SANTA DE SINEU_PATRIMONI IMMATERIAL

[FOTONOTÍCIA] Apareixen pintades a favor de Valtònyc i els presos polítics en l’itinerari de la processó

L’Esplai fa panades i crespells

Polèmica a Twitter per la missa de Pere Fons

 

Fotos:  Miquel Gelabert / Jorgina Fusté

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: