El vandalisme no pot quedar impune

Fa unes setmanes ens va corprendre l’estat en que va quedar la Naveta dels Tudons de Menorca per unes pintades a les seves pedres mil·lenàries.

Pel que fa a aquest vandalisme, la legislació contempla penes i sancions més o menys grosses, en funció del valor i catalogació de les estructures afectades. Així, per exemple, pel que fa al recent atemptat contra la Naveta dels Tudons, el conseller de cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, va afirmar que es podrien reclamar “perfectament” penes de presó per als autors. La Llei 12/1998 de 21 de desembre del Patrimoni Històric de les Illes Balears estableix en els seus articles 107 i 108 la possibilitat de requerir a l’autor de les pintades la reposició de la situació alterada al seu estat original, així com sancions de fins a 600.000€.

A Sineu també prolifera aquest vandalisme, tant a immobles urbans com rústics. Cal estar a l’aguait perquè en molts de casos l’autor o autora s’identifiquen amb unes senyes o unes lletres que permetria enxampar-los. A Sineu també tenim dues ordenances que es podrien aplicar a l’hora de sancionar aquests comportaments incívics: l’ordenança mediambiental (BOIB de 28/03/2009) i l’ordenança de policia i bon govern (BOIB de 20/12/2005).

One comment

  1. Pere Joan

    Les pintades que es feren als carrers de Sineu abans de la processó del divendres sant també són un atac al patrimoni. Enxampar l’autora/or no seria molt difícil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: