Un còmic, fet a Sineu, per a la conservació del virot petit

Luis Resines és un divulgador i creador científic i que fa un temps és veí de Sineu. És el creador del còmic “Quimera, un virot petit”. En Luis és de Orejo, Cantàbria, i ha estat a altres parts del món com Mèxic i Portugal i ara fa cinc anys va arribar a Mallorca. Ens conta que va ser la pressió turística i també la casualitat que el va dur cap a Sineu. Vivia a Palma i en va voler fugir, va conèixer en Max que li va xerrar de Sineu i amb la seva dona començaren a cercar pel Pla de Mallorca i finalment recalaren a Sineu.

Des del 2010 el seu nom artístic és Pelopantón, fundat per la seva dona i per ell mateix. Treballa diferents vessants, comunicació gràfica, còmic, fa Apps i multimèdia, pòsters, logotips com per exemple el de la monitoratge de les praderies de la posidònia, també ha fet feina per a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), ha col·laborat amb diferents associacions mediambientals i, darrerament per un encàrrec de Joan Mayol, secretari del Servei de Protecció d’Espècies, de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear, ha fet el còmic “Quimera, virot petit”·, que resumeix la vida d’un virot petit real, portador de l’anella 5001566, que va ser anellat el 1986, controlat als trenta anys i pot ser que continuï viu i que ha donat peu a l’artista a explicar la biologia de l’espècie amb un gran encert. Des del Servei de Protecció d’Espècies creuen fermament que la conservació d’aquestes necessita arguments i sentiments i que el còmic és un llenguatge molt poderós per a presentar els arguments i per a generar-ne sentiments després, per això i perquè saben de la bona mostra que n’és l’art de Pelopantón és pel que li han encarregat aquesta feina que ara veu la llum. El còmic fou presentat dia 27 de març al CineCiutat.

Quimera es distribuirà als centres escolars, col·legis i instituts de Balears per donar a conèixer la tasca desenvolupada en els darrers 30 anys pel que fa a la conservació del virot petit i de les aus marines en general

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: