Ja es cou la XV Mucada

Ja s’ha anunciat el primer acte “oficial” previ a la festa en honor a lo Much de Reig, l’esperadíssima -per a molts de sineuers- XV Mucada. El “Gran Concurs” de disseny de camisetes, que es resoldrà el dia de la Fira, va pegar ahir el tret de sortida. Fins a dia 3 de maig es poden presentar a la Biblioteca de Sineu les propostes dels participants. Enguany, ja se sap que serà un any especial per diversos factors. Se celebra el quinzè aniversari de la festa, que començà com un petit entreteniment d’un esbart de jovençans i ara és, sense dubte, la major festa del Pla de Mallorca; a més, enguany s’estrena el canvi de data, o millor dit, la data “rotativa” fixada en el segon dilluns d’agost, amb la intenció que es reduesquin substancialment els efectes de la festa sobre el poble (neteja, Festes d’Agost, Dimecres, etc.). Tot i aquests canvis, la Muchal Foundation fa una mirada cap a enrere i per a commemorar aquesta entrada a la plena “adolescència mucal” volen que la camiseta d’enguany sigui un “merescut homenatge” a la camiseta de l’any 2010, que va suposar la creació de la imatge “corporativa” del Much i de la Mucada en general.

Camiseta de l'any 2010

Camiseta de l’any 2010

Les propostes presentades a concurs s’exposaran el dia de la Fira a la cotxeria del carrer de Sant Francesc, al cap de cantó amb el carrer Major, de can Tià Xifoner. El dia de la Fira de Maig (dia 6) es podrà votar “en referèndum democràtic i vinculant” el disseny, que s’anunciarà a les 18 h, a més del dibuix que lluiran els tassons de la festa patrocinats per l’Ajuntament, que sortiran del disseny que quedi segon en nombre de vots.

Concurs camiseta Much 2018

Enguany, també s’han anunciat les Eleccions Muquicipals, que seran dia 14 de juliol, de les quals n’han de sortir els noms del Much i de la Muca de 2019 i 2020, en relleu de Pere Joan Jaume Camps i Aina Galmés Serení. És per això que la Muchal Foundation demana a través del seu Facebook que “totes les colles candidates passau per l’exposició el dia de la Fira a donar part de la vostra candidatura per tal d’iniciar el procés electoral amb garanties i les justes mangarrufes”.  Així el dia de la Fira també podríem tenir els noms dels pretendents a ostentar les claus de la cova del puig de Reig en el canvi de dècada.

Eleccions Muquicipals celebrades l'any 2016 (Foto Muchal Foundation)

Eleccions Muquicipals celebrades l’any 2016 (Foto Muchal Foundation)

One comment

  1. Retroenllaç: Mira quines han estat les 12 notícies de l’any 2018 a Sineu |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: