Premis ATAPIB 2018/ Sentinel: Millor espectacle segons l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Balears.

Circ Bover obté per segona vegada el guardó a millor espectacle en la darrera edició dels Premis a les Arts Escèniques. Aquest mes d’abril i en el marc de la duo dècima edició d’aquests premis que concedeix l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Balears s’ha reconegut l’obra Sentinel en la categoria de millor espectacle.

El Sineuer Tià Jordà, director del Circ Bover i la persona responsable de la idea original de Sentinel valora molt positivament que l’Associació els hagi atorgat aquest premi perquè suposa un reconeixement a nivell autonòmic i això es felicita “és una de les millors maneres de donar a  conèixer l’espectacle i promocionar-lo dins l’àmbit balear”. Fa dos anys, el 2016 Circ Bover ja va resultar guardonat en la mateixa categoria a millor espectacle amb la creació “Vincles”.

Aquesta ocasió l’Associació explica el mateix Tià “va valorar la innovació de l’espectacle, sobretot pel que fa a la originalitat de treballar amb el bambú que no és gens fàcil”. Circ Bover ja va començar a innovar amb les estructures de bambú amb Vincles i Sentinel és una continuació d’aquesta línia de creació que ha emprès la companyia. El director del Circ Bover detalla que l’obra Sentinel compta amb un important concepte arquitectònic “la nostra premissa era la fase d’investigació molt exhaustiva pel que fa a la conformació d’estructures de bambú.”

En destaca Jordà que l’Associació també els ha fet entrega del guardó pel missatge que transmet l’espectacle; Sentinel – detalla- “és una obra que parla del respecte i la importància de l’equilibri en el medi ambient”. Amb la dramatúrgia de l’espectacle es pretén fer reflexionar d’allò que passa actualment a Mallorca amb l’impacte del turisme. La música – diu- també va ser un dels punts a favor “té una presencia al llarg de tot l’espectacle i va ser creada originàriament només per a Sentinel”.

L’acte de lliurament dels Premis va tenir lloc el passat 6 d’abril a l’Auditòrium sa Màniga de Cala Millor. Abans de l’entrega, els assistents varen poder gaudir de la funció de l’espectacle premiat Sentinel del Circ Bover en directe. Actuació i acte que tenien lloc en el marc de la cita Millor! Festival de Teatre Familiar. Els guardons van ser dissenyats pel reconegut artista Gustavo Peñalver.

Sentinel s’estrenava per primera vegada el passat 22 de desembre i ho feia a la Sala Gran del Teatre Principal de Palma.  Vegeu aquí la noticia relacionada.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: