L’Ajuntament convoca la beca de recerca “Sa Fira”

L’Ajuntament de Sineu convoca aquesta beca amb l’objectiu de promoure la realització d’un treball d’investigació sobre la «Fira de Sineu» per aclarir la data de concessió del privilegi reial per a la seva realització.

La dotació de la beca és de 1.000 euros i hi poden optar tots aquells investigadors que, de forma individual o col·lectiva, presentin una proposta de recerca d’acord amb les bases penjades a la plana web municipal.

El Projecte de treball per optar a la beca s’ha de lliurar a l’Ajuntament abans del 15 de juny de 2018 conjuntament amb l’altra documentació requerida.

El veredicte es farà públic el dia 29 de juny de 2018. El resultat del treball serà publicat i presentat en el marc de les festes de Sant Marc i sa Fira de l’any que ve.

La regidora de Cultura, Magdalena Genovart, destaca la importància d’aquesta beca per a Sineu en un moment on possiblement es celebra el setè centenari de l’atorgament del privilegi de fira, la qual serà “una oportunitat de producció d’un treball que contribueixi al coneixement de la història del nostre poble”.

Document de 1366 «El rei Pere d’Aragó concedeix [1366] als jurats de la vila de Sineu que puguin continuar fent els mercats que acostumaven fer fins ara cada any a partir de sant Marc evangelista i durin tots els dies que considerin convenient, tal com els ho fou concedit pel rei Sanç en virtut d’una carta que els jurats asseguren haver perdut» (Arxiu Corona d’Aragó. Cancelleria. Reg. 1424 f.68r. i 69v.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: