Lectors de la Biblioteca premiats i arxiu digitalitzat

Dilluns d’aquesta setmana dos nins de Sineu han rebut un dels premis del concurs organitzat per la Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil, en què participava la Biblioteca de Sineu, en concret, el premi a la categoria de Lectors Avançats. Són en Martí Ferriol i Gerard Vidal, que acompanyats per familiars, i per la bibliotecària Antònia Real i la regidora de Cultura, Magdalena Genovart, volaren a Barcelona per al lliurament de premis.

IMG_20180605_180436

En Martí i en Gerard amb la regidora Genovard i la responsable de la Biblioteca i Arxiu, Antònia Real. (foto Biblioteca de Sineu)

Comença la digitalització de l’Arxiu Municipal de Sineu

L’Ajuntament de Sineu va presentar un projecte, elaborat per l’arxivera municipal Antònia Real, amb motiu de la convocatòria de subvencions del Consell de Mallorca en matèria de conservació i digitalització dels arxius municipals.

L’Arxiu Municipal de Sineu, de titularitat municipal, acull un important fons documental, per al qual actualment es disposa dels equipaments i instal·lacions adients per a assegurar-ne la correcta custòdia, i també perquè pugui ser consultat pels investigadors. El que es pretén ara amb la subvenció de 6.000 € és engegar el projecte de digitalització dels documents que formen part de l’arxiu històric de Sineu, per la importància que tenen des del punt de vista patrimonial i de preservació de la història local. El pla de treball que es vol dur a terme a llarg termini és digitalitzar tota la documentació que forma part de l’arxiu o secció històrica. Es començaran a digitalitzar els documents més antics, entre els quals els documents de Cúria Reial des de l’any 1315 i se seguirà fins a esgotar l’import de la subvenció. La tasca de digitalització de la documentació es durà a terme al mateix Arxiu Municipal de Sineu mitjançant un procediment que compleixi amb la Llei de Protecció de Dades per a garantir que ni durant, ni abans ni després de la manipulació hi pugui haver filtracions d’informació. Aquesta feina la durà a terme l’empresa Artyplan Document, que despús-ahir mateix ja s’hi va posar.

Jornada de portes obertes de l’Arxiu i acte de l’Any Llompart

En motiu del Dia Internacional dels Arxius i, per segon any consecutiu, es farà una Jornada de Portes Obertes a l’AMS, serà aquest dijous, dia 7 de juny de 18 a 19 h i es completarà la visita amb una xerrada emmarcada dins l’Any Llompart, a càrrec de Caterina Valriu sobre Josep Maria Llompart, vida i poesia, això serà a les 19 h.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: