400 artistes a favor de Valtònyc i de la llibertat d’expressió apleguen milers de persones a Palma

El raper Pablo Hásel ha cremat una foto del monarca espanyol durant l’actuació d’avui.

Milers de persones han omplert aquest cap de setmana els diferents actes que s’han fet a favor de la llibertat d’expressió, en el marc d’un cap de setmana molt reivindicatiu. Aquests tres dies de crit a favor de la llibertat d’expressió sorgiren de la idea de l’entitat ACALLAR (Associació d’Artistes i Creadors per la Llibertat Artística), que ha aconseguit aplegar quatre-cents artistes i creadors del món de la música, el teatre, la literatura, la il·lustració i l’humor, d’arreu dels Països Catalans i de la resta de l’Estat Espanyol.

Avui era el plat fort, en el Palma Arena, on ha tornat actuar (a posta per a l’ocasió) el mític grup Antònia Font, i altres artistes i grups de la talla d’Albert Pla o Anegats. Hi han actuat Amparo Sanchez (Amparanoia), Berri Txarrak, Boikot, Charly Efe, CRIM, Daniel Higiénico Blues Experience, David Carabén (Mishima), Dinamo, Dos Tenores (Def Con Dos), El Niño de la Hipoteca, Elgio, Gatibu, IRA, Juantxo Skalari & La Rude Band, KASE.O, KOP, La Gran Orquesta Republicana, La Maravillosa Orquesta del Alcohol (La M.O.D.A), La Puta OPEPÉ, Lendakaris Muertos, Los Chikos del Maíz, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Musica Nostra, Non Servium, Pablo Hásel, Phussyon, Rapsusklei, Reincidentes, Senyor OCA, Soziedad Alkoholika, Tesa, TIU, Toteking & Shotta & Dj Nexxa & Ander (Green Valley) & Morodo, Balledobleh y Loren D i Victor Rutty & Robert del Pyro & Dj Kaef.

Com estava previst, Valtònyc ha aparegut en un vídeo projectat en una gran pantalla, a mitjan horabaixa. Així ha començat el missatge als assistents: “Salutacions companyes, no podem fer com que no passa res. Tenim gent a la presó, tenim gent a l’exili i a l’estat espanyol els drets més bàsics i fonamentals no estan essent respectats…“. Aquest és el vídeo:

Ahir dissabte més de 40 grups o artistes oferiren més de vuit hores d’actuació a la sala de festes sa Possessió (Palma). Foren els següents: Bay City Killers, Calee Arias Music, Come Animal, DEZANATTA, Dr. Zhaska y La Banda Misterio, Dub Club Mallorca, Hermano L, El Niño Alcalino and the Chuskers, F/E/A – Forces Elèctriques d’Andorra, Fuck – HC Punk, Go Cactus, Grollers de Sa Factoria, Guadaña, Haus Frauen, Jaume Mas – La Voz, JÈS, l’équilibriste, La Barraca Sound System, La Sekta, la Vereda, Mareselva, Mas Vibes Mallorca, Metacorc, NoLo, Orquídea, Pachamama Percussió, Radigal, Saïm, Satellites, Som de Jungle, Sweet Poo Smell, The Quatermass, Totem Sound System, Trance, Wagwaan Studio Mallorca i Xarlee Green.

El divendres el Teatre del Mar va acollir una jornada amb Alex Brendemühl, Apol·lonia, Biel Mesquida, Clara Ingold, Diabeticas Aceleradas, Gerard Quintana & Oest de Franc, Laia Martínez, Llonovoy, Lluís Soler, Maria Antònia Oliver, Mateu Xurí, Pallasso Milu, Sergi Lopez, Sílvia Siles, Toni Albà, Tshock i Willy Toledo.

El cartell de l’anunci va ser creat pel dibuixant sineuer Max.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: