[FOTONOTÍCIA] A quin ‘puzzle’ corresponen aquestes peces? Què passa amb el botot que carrega en Miquel de ‘ca na Petita’?

Aquesta setmana s’ha anat buidant la quartera ‘de baix’ (la que està just davant l’abeurador, i que servia de magatzem per a la brigada). Recordem que l’Ajuntament està construint una nova nau per a la brigada en el polígon industrial.

Entre les moltíssimes curiositats que hi ha, davall caramulls de trastos, ferralla, i equipament divers, una ens ha tornat el record nostàlgic de sa plaça. Ara, molts dels que llegiu aquestes línies, els més joves, ni tan sols tendreu aquest record. Si anau al pàrquing públic de sa Quintana, podreu veure damunt palets, en un racó, les peces numerades del que era el cadafal.

El cadafal que hi havia abans ben enmig de sa plaça, va ser retirat l’any 2001, just coincidint amb el projecte de nova pavimentació dissenyat per Bel Romero. Governava aleshores un pacte entre PP i UM, BoterPavarotti, que va fer una consulta popular per demanar al poble el seu parer sobre l’emblemàtic cadafal. Tanmateix es va haver de retirar per problemes amb la Comissió Insular de Patrimoni. Hi ha hagut propostes durant aquests anys, més serioses o menys, d’instal·lar-lo de nou, encara que sigui en una altra plaça. El cadafal va ser dissenyat per l’arquitecte Guillem Reynés, i construït a finals de 1920.

 

Botot

Una altra de les coses que hi havia dins la quartera era el Botot Municipal, bé patrimonial del municipi. Avui s’ha translladat a la fusteria de Tomeu Jaume Ferriol de sa Riba, per ser restaurat. Recordem que va ser retornat a l’Ajuntament ara fa dos anys, després d’un conveni incomplert de restauració (Bartomeu Llinàs Maura, un fuster inquer, va incomplir l’acord amb el consistori, que li havia cedit el botot i el carro mortuori l’any 2006). Ara l’Ajuntament assumeix integrament el cost de recuperar-lo, i serà per part de mans sineueres.

Esperem que, una vegada restaurat, sigui exposat permanentment en alguna instal·lació municipal, com també algún dia ho sigui el carro mortuori.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: