Esclata una polèmica entre C.E. Sineu i Ajuntament per la barra del bar de les festes

La polèmica entre el club, el consistori i l’oposició ha esclatat arrel d’aquesta notícia a l’Ultima Hora.

La polèmica ha esclatat avui matí, arrel d’una notícia apareguda en el diari Ultima Hora, signada per Toni Pol, en la que s’afirmava que l’Ajuntament de Sineu sol·licitava 3060 € al club esportiu C.E. Sineu, en concepte de taxa de la barra del bar que muntaren per les festes d’agost, i dels tassons no retornats.

L’Ajuntament hauria enviat una resolució al club, donant-li dos dies per fer efectiu el pagament. Algunes fonts de la directiva del club han afirmat a Díngola que tenien previst el pagament, i que no esperaven aquesta polèmica: “ho ha filtrat algú a la premsa” i que “no sabem res”. Alguna de les fonts consultades apuntava directament al PP, i des d’aquest partit s’han defensat assegurant que “és obvi que aquesta opinió ve d’algun membre d’esquerres de la directiva del club, i ho fa per atacar el nostre partit”.

L’Ajuntament reclamava 1765 € pels tassons reciclables que els havia subministrat enguany (com és obligatori per a tots els bars que tenguin obert el dia de la festa del Much de Reig), 1295 pels tassons de l’any passat, i 168 més per l’excés de tamany de la barra de bar que instal·là el club per donar cobertura de bar a les verbenes i a la Mucada (el club havia demanat permís per 8 metres de barra, quan en va instal·lar quasi 14). El membre del club del qual es filtraren les declaracions deia que “l’actual directiva va agafar les regnes del club quan aquest estava malament econòmicament, i en ser una associació sense ànim de lucre estem indignats amb aquesta postura del consistori”. Segons el diari, aquest directiu va afirmar que “s’estimarien més una subvenció, que instal·lar una barra”. No cal dir aquí que, segons les dades de que disposa Díngola –per altra banda, públiques– cap associació té una subvenció tan grossa com els guanys que obté una barra com la de les festes.

El club

Altres fonts del club, consultades per Díngola, han afirmat que “es senten perjudicats per la notícia” i que, fins i tot, el directiu mencionat per Ultima Hora –que no cita el nom– tampoc es pensava que això sortiria en premsa “ni s’esperava aquesta polèmica”. Des del club s’afirma que, com s’ha fet avui mateix, es tenia previst pagar el que els sol·licitava l’Ajuntament.

El PP

El mateix Tomeu Mulet –portaveu del PP– ha afirmat que “molts membres de la directiva del C.E. Sineu estan indignats pel tracte que reben”, però que no diuen res “per por perquè tenen negocis, o perquè són d’esquerres i no volen perjudicar l’actual equip de govern”. El cap de l’oposició diu que “s’ha de tenir mà esquerra, amb una associació sense ànim de lucre que forma més de 150 al·lots”. “No és de rebut donar-los dos dies per pagar” ha dit. Ha recalcat que “és facilíssim donar sempre la culpa al PP, però que és surrealista i fa rialles afirmar ara que el PP té la culpa de les polèmiques entre futbol i consistori”.

L’Ajuntament

El consistori s’ha reunit amb membres del club aquest matí. Per altra banda, el club ha fet efectiu el pagament, també aquest matí. El club havia tengut dificultats l’any passat per fer front al pagament i va acordar amb l’Ajuntament posposar-ho al setembre d’enguany. Segons fonts de l’Ajuntament, “sobta que un dirigent del club –un, recalquen– s’indigni perquè algú li reclami el que val un material que ha adquirit –els tassons–“.  Des del consistori també s’afirma que “el club ha rebut subvencions, els anys passats d’aquesta legislatura, per valor de més de 5500 €, i se’ls ha donat solucions per guanyar doblers, com ara permetre’ls muntar barra el dia del Much, òbviament amb les mateixes condicions que la resta de bars, o oferir-los un abonament en funció de l’estalvi energètic que aconsegueixi fer efectiu el club”.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: