D’aquí a menys d’una setmana Valtònyc sabrà si Bèlgica accepta o no el recurs del fiscal contra la seva extradició

Valtònyc, durant una entrevista que li va fer Díngola.

Josep Miquel Arenas Beltran, Valtònyc, el cantant sineuer que es va exiliar a Bèlgica a finals de maig per no haver d’ingressar a presó per les lletres de les seves cançons, ha de saber el proper dimarts si la justícia belga accepta finalment el recurs de la Fiscalia de Flandes a la denegació de l’extradició del cantant.

Valtònyc es va presentar a un jutjat d’instrucció de Gant (Bèlgica) el passat 5 de juliol, a causa de l’euroordre de detenció –per terrorisme!– que havia emès el govern espanyol. La justícia belga, però, el va deixar en llibertat. El 21 d’agost els jutges del país decidiren oficialment no extradir-lo a Espanya de manera automàtica. El 3 de setembre un jutge de Gant va citar la fiscalia i la defensa del jove (que exerceixen els advocats Paul i Simon Beckaert i Gonzalo Boye) i, després d’uns dies, el 17 de setembre va comunicar la seva decisió final: Bèlgica no extraditava el jove. La fiscalia va presentar un recurs contra la decisió del jutge, i la Cambra d’Apel·lacions va donar un mes a un tribunal de tres jutges d’aquesta cambra per tornar a pronunciar-se sobre el cas del mallorquí. Aquest 6 de novembre s’ha de conèixer la decisió de la justícia belga.

Paral·lelament, segons va publicar ahir ElNacional.Cat (fes clic), el cantant va presentar una demanda contra Espanya al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg, per la seva condemna, el passat 22 d’octubre.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: