Més de seixanta voluntaris col·laboren amb la regidoria de cultura en aquest ‘Contrallum’

Aquest dissabte Sineu celebra el seu tercer Contrallum (vegeu aquí i aquí –fes clic– les notícies de Díngola de les dues edicions anteriors), una festa que compagina llum, creativitat, patrimoni i sostenibilitat, en el marc dels carrers i indrets singulars del municipi, usant candeles fetes amb materials reciclats, de diverses formes, colors i tamany.

Díngola ha parlat amb la regidora de cultura, Magdalena Genovart Remirada, que ha explicat que enguany els llumins decoraran carrers i places de les barriades de sa Quintana, son Ratet, la Bonanova, etc. abandonant el centre del casc urbà, on ja hi ha prou esdeveniments. “Aquestes barriades són desconegudes inclús per molts de sineuers –ha dit la regidora– i les hem de potenciar”.

El recorregut d’enguany té certes particularitats. A diferència dels dos anys anteriors, és circular, i per tant no té principi ni final: els visitants es poden incorporar en qualsevol punt del recorregut, entre les 19h i les 22h. Hi haurà algun punt que disposarà d’acompanyament musical de fons, encara que no s’ha previst un concert com en passades edicions. L’objectiu dels escenaris és, segons Genovart, “fer reflexionar sobre l’ús i abús del plàstic”, “ser conscients de la petitesa de l’ésser humà davant la magnitud dels esdeveniments de la natura”, o també “interioritzar fets humans traumàtics com ara el càncer o el dol per una pèrdua”.

La festa, que té rèpliques similars en alguns municipis catalans, ha captat l’interès de centenars de visitants cada any, i també dels mitjans de comunicació.

Divendres podreu visitar sa Quartera

Aquest divendres l’Ajuntament de Sineu mostrarà sa Quartera, per primera vegada des de que ha finalitzat la restauració (fes clic aquí). Ho farà a través d’una sessió continua de teatre de barra, a partir de les 20:30h, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura (Consell de Mallorca).

A nivell particular de bars, l’Écafè organitzarà un concert aquest dissabte, en el marc de la festa de ‘Contrallum’, segons han manifestat els gestors del local a Díngola.

Per altra banda, dissabte matí s’ha organitzat una visita al Palau Reial de Sineu, visita organitzada pel consistori i guiada per Joan Vanrell (redactor de patrimoni de Díngola).

Informació relacionada: 

Aquest divendres, Contrallum

[GALERIA FOTOGRÀFICA] Contrallum rotund

El recorregut recomanat del ‘Contrallum’ de demà

Com serà el ‘Contrallum’ d’aquest dissabte?

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: