Aquest divendres, Contrallum

L’11 de novembre és un dels dos pics a l’any que es produeix el singular fenomen del 8 a la catedral de Palma. Es tracta del reflex que es produeix pels raigs de la sortida de sol, que travessen la rosassa situada damunt l’absis principal, la qual es projecta just davall la rosassa que es troba a l’entrada principal de la Catedral formant un 8.

I a Sineu, dia 11, aquest divendres, també hi haurà un espectacle lumínic. Serà una Nit de les Llums. Hi ha municipis catalans que en fan de semblants. Però aquí serà quelcom poc vist. Segons la regidora de cultura Magdalena Genovart, Contrallum –aquest és el nom de l’experiment– vol ser una festa “que compaginarà llum, creativitat, patrimoni i sostenibilitat”. Es tractarà d’usar candeles fetes amb materials reciclats, de diverses formes, colors i tamanys, per il·luminar dotze edificis o racons emblemàtics del municipi: creus, edificis religiosos, places… En aquests llocs il·luminats s’hi organitzaran representacions musicals, recitals poètics, etc. Els voltants d’aquests racons estaran a les fosques, i voldran potenciar el silenci, tan mal de trobar actualment en la nostra societat.

Un grupet, liderat per na Concepció Camps Totó, na Rosa Mascaró Rous, en Miquel Monara, etc. du el trull. Però segons la regidora, “la festa vol promocionar la implicació de tota la gent”. Per això s’ha demanat la col·laboració ciutadana. Alguns bars també col·laboren amb la festa, organitzant algun concert, per exemple. El cartell de la festa ha estat dissenyat per Steffen Schmitt, de Mosquito.

Aquest és, segons un post en el perfil de Facebook del consistori, l’itinerari recomanat:

14938228_1006516299475220_516093216805104241_n

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: