Serà Europa qui dictarà sobre la demanda d’extradició de Valtònyc per part d’Espanya

Avui, 6 d’octubre, els tribunals de Bèlgica havien de decidir si acceptaven el recurs de la Fiscalia de Flandes a la denegació de l’extradició del cantant Josep Arenas Valtònyc (sol·licitada per Espanya i denegada per Bèlgica).

Finalment, el Tribunal d’Apel·lació de Gant no s’ha pronunciat sobre el cas i l’ha traspassat al Tribunal Europeu de Luxemburg, perquè té seriosos dubtes sobre quina llei ha aplicat Espanya. Serà Europa, doncs, qui decidirà.

Drets Humans

El govern espanyol va rebutjar, fa uns dies, ratificar el protocol 16 de la Convenció Europea de Drets Humans, que estableix la possibilitat de que els tribunals nacionals demanin opinió al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) abans d’emetre una sentència. El govern de Pedro Sánchez va afirmar que “a Espanya es respecten els drets humans”.

Precisament, però, el passat 22 d’octubre el cantant sineuer Valtònyc va presentar una demanda contra Espanya al TEDH (fes clic aquí).

En aquest sentit, per exemple, avui mateix el TEDH ha dictat una sentència en què conclou que l’Audiència Espanyola va vulnerar els drets fonamentals d’Arnaldo Otegi, ex-portaveu de Batasuna, en el judici en el qual va ser condemnat a sis anys i mig de presó.

Tot indica que el TEDH podria dictar que el procés contra Valtònyc no ha estat en correspondència amb els requeriments de drets humans del TEDH.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: