L’IES Sineu celebrarà el 25N amb el “feminisme a l’escola”

Divendres 23 de novembre, a molts dels centres educatius de les Illes Balears es commemorarà el 25N (Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones). L’IES Sineu és un dels centres adherit a aquesta diada. Un centenar de centres educatius s’han adherit a aquesta iniciativa.

La intenció d’aquesta iniciativa és donar la màxima visibilitat possible al treball que es duu a terme des dels centres escolars per la prevenció de la violència de gènere i la igualtat efectiva entre homes i dones.

Feminisme a l’escola és una xarxa de coordinadores de coeducació d’alguns d’aquests centres. Natalia Tascón i Albert Lobo són els responsables de coeducació a l’IES Sineu. Per a divendres, la programació és la següent:

08:00 h. A totes les aules trobaran poemes o fragments de textos per poder llegir i treballar uns 10 minuts a classe. 
10:45 h. Inauguració del taulell de la comissió de coeducació amb el comptador de dones assassinades per violència de gènere a l’Estat Espanyol. 
10:45 – 11:10 h. Confecció i repartiment de llaçades de color lila, banda sonora de cançons amb referència a la temàtica. Lectura de manifest. 
12:10 h. Aturada i minut de silenci. 
Tutoria: Visionat de curtmetratges i altres materials audiovisuals en referència a la temàtica. Reflexió posterior. 
Biblioteca: exposició de llibres i còmics de temàtica feminista i empoderament de les dones.

Aquest és el Manifest que es llegirà a tots els centres educatius adherits:

“MANIFEST 25N #FeminismeALEscola

 “No m’ho ordenis! No em toquis! No em mereixo que m’incomodis! No tenc perquè repetir-t’ho dues vegades! Em nego que intentis manipular-me, em nego a les teves mans, als teus comentaris… Em nego completament!! Per què? Si no t’he fet res! Si no et conec! Per què? Per la meva falda i el meu escot? S’ha acabat!

Al voltant de 50 dones han estat assassinades en el que duim de 2018 a Espanya, 50 víctimes amb una vida que se’ls ha pres de les mans i sense una altra oportunitat per canviar el seu trist destí. Avui volem recordar totes aquestes dones víctimes de violència de gènere que han mort en mans de les seves parelles.

Demanam que es prenguin seriosament les denúncies. Hi ha molts anuncis publicitaris que resen: “CRIDA!”, “NO CALLIS!”, però si darrere d’aquesta cridada no es fa res això no ens du enlloc.

Recordam també que no només són víctimes les que moren. Totes i cada una de nosaltres hem patit en diferent grau aquesta violència masclista, que comença des de ben petites i que està tan normalitzada malauradament en el nostre dia a dia.

L’administració hauria de prendre mesures dràstiques i radicals contra la violència masclista. Ja des d’infants, cal ensenyar un respecte mutu entre dones i homes. Tota la societat tenim la responsabilitat d’educar i de col·laborar per avançar com a éssers humans i així arribar a viure en un món sense patiment, dolor ni violència cap a les dones i nines.

També vosaltres, homes, alçau la veu! Lluiteu amb nosaltres per a un únic objectiu que és trobar la igualtat entre homes i dones. No penseu que la paraula feminista significa que la dona és superior, sinó que al llarg dels anys hem estat maltractades, abusades, utilitzades com a objectes i l’únic que cercam és que ens tractin amb respecte igual que a l’home i res més. Si us plau obriu la ment i uniu-vos contra la violència de gènere com ja ho fan molts.

Ara sí, tots i totes, lluitem contra la violència de gènere!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: